Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po gyvybių nusinešusio gaisro migrantų stovykloje Graikijoje kilo riaušės

Mažiausiai du migrantai žuvo per sekmadienio gaisrą stovykloje Graikijos Lesbo saloje, kuris taip pat išprovokavo riaušes. Graikijos naujienų agentūra ANA remdamasi šaltiniais policijoje pranešė, kad per gaisrą perpildytoje Morijos stovykloje žuvo moteris ir vaikas.
Gaisras migrantų stovykloje
Gaisras migrantų stovykloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Moters palaikai buvo nuvežti į Lesbo ligoninę, o vaiko palaikus pareigūnams perdavė migrantai.

Gaisras buvo užgesintas pilant vandenį iš lėktuvo, o vėliau policija turėjo panaudoti ašarines dujas prieš įpykusią minią, kuri tvirtino, kad pareigūnai pernelyg užtruko, kol sureagavo į incidentą, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Vienas stovykloje gyvenantis 15-metis afganų migrantas tvirtino, kad per gaisrą, kuris apėmė šešis ar septynis apgyvendintus konteinerius, žuvo trys žmonės: du vaikai ir moteris.

Policijos pareiškime sakoma, kad riaušės kilo po dviejų atskirų gaisrų, kurių vienas kilo prie Morijos stovyklos, o antras – po 20 minučių pačioje stovykloje.

Bandant suvaldyti padėtį armijos lėktuvais C-130 iš Atėnų buvo atskraidintas pastiprinimas, bet šaltiniai vietos policijoje sakė, kad 23 val. Grinvičo (pirmadienį 2 val. Lietuvos) laiku stovykloje jau buvo ramu.

Morijos stovykloje gyvena maždaug 13 tūkst. žmonių, nors ji yra pritaikyta tik 3 tūkstančiams.

Stovykla yra virtusi miesteliu, kur Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros palapinėse alyvmedžių giraitėse netoli Morijos kaimo gyvena maždaug 8 tūkst. žmonių. Likusieji yra apgyvendinti konteineriuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius