Sportas gyvai

Po mūšio prie Malaja Roganės – šiurpus radinys greitkelyje: sušaudyti civilių automobiliai

Vasario pabaigoje okupantai užėmė kelią netoli Malaja Roganės kaimo (netoli Charkivo) ir įvykdė tikrą teroro išpuolį – apšaudė daugiau kaip 20 civilių automobilių su žmonėmis, tačiau apie tai tapo žinoma tik išlaisvinus kaimą.
Greitkelyje Rusijos okupantų sušaudyti ukrainiečių automobiliai
Greitkelyje Rusijos okupantų sušaudyti ukrainiečių automobiliai / Stop kadras iš J.Butusovo video

Kai kurių žuvusiųjų kūnai buvo rasti tik dabar, ketvirtadienį, kovo 31 d., socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių ombudsmenė Liudmyla Denisova.

„...Kelyje nėra karinių transporto priemonių, tik civiliai. Žmonės bandė apsisukti. Deja, daugeliui nepavyko pabėgti... Vasario 27 d. šį greitkelį ėmė kontroliuoti rusai ir surengė tikrą terorą – šaudė į visus automobilius“, – rašė ombudsmenė.

Žinomas žurnalistas, interneto portalo censor.net vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas savo „Youtube“ kanale paskelbė videoįrašą, kuriame matyti kelyje sušaudyti automobiliai. Žurnalistas šalia vieno automobilio rado gulintį vieno civilio kūną, kuris dar nebuvo palaidotas.

VIDEO: Траса Київ - Харків - Довжанський. Розстріляні цивільні автівки. с. Мала Рогань.

J.Butusovas paskelbė, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų 138-osios brigados kariai apšaudė daugiau kaip dvidešimt civilinių automobilių. Anot jo, 138-oji brigada čia pasirodė vasario 27 d. ir sukėlė tikrą siaubą. Pasak žurnalisto, rusai visiškai sustabdė eismą kelyje ir šaudė į visus automobilius, bet to, automobiliai buvo apiplėšti.

Kovo 25–27 d. 92-osios brigados ukrainiečių kariai ir savanorių būriai per sunkias kovas išstūmė rusų pajėgas iš Malaja Roganės ir išlaisvino greitkelį.

Pasak J.Butusovo, kovo 25–27 d. Malaja Roganėje ir ant kalvos buvo sunaikinta ir paimta į nelaisvę 11 tankų T-72B3 ir T-72B, 1 šarvuotas transporteris BTR-82A, 12 vilkikų MTLB, 3 vilkikai TTM-4902PS-10, 1 KSM BTR-80 pagrindu, 4 120 mm patrankos „Nona-K“, 1 sunkvežimis KAMAZ iš 138-osios motorizuotosios šaulių brigados ir 59-ojo tankų pulko. Mūšio vietoje buvęs žurnalistas suskaičiavo mažiausiai 19 žuvusių rusų karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius