TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 11 /12:37

Po naktinės Rusijos atakos visiškai sunaikinta viena Ukrainos elektrinė

Ketvirtadienį ryte Kyjivas pranešė apie didelio masto ataką prieš svarbius šalies objektus, bet nurodė, kad bent jau kol kas nebuvo pranešimų apie žuvusius žmones. Savo ruožtu prezidentas Volodymyras Zelenskis anksčiau ryte nurodė, kad Kyjivo srityje užfiksuota stipri žala Ukrainos infrastruktūrai.

Bendrovės „Centrenerho“ stebėtojų tarybos pirmininkas Andrijus Hota naujienų agentūrai „Interfax-Ukraina“ pranešė, kad dėl masinio Rusijos pajėgų naktinio puolimo buvo visiškai sunaikinta Kyjivo regione esanti Trypilijos termofikacinė elektrinė.

Pasak jo, elektrinės darbuotojai nenukentėjo.

Dėl smūgių turbinų ceche kilo didelio masto gaisras. Šiuo metu elektrinėje vyksta gaisro lokalizavimo darbai.

VIDEO: Rusai sunaikino galingiausią elektrinę Kyjivo srityje

Anksčiau Ukrainkos miestelio, kuriame yra termofikacinė elektrinė, meras Oleksandras Turenko paragino vietos gyventojus pasirūpinti vandens atsargomis ir įkrauti visus elektros prietaisus.

Trypilio termofikacinė elektrinė yra galingiausia elektrinė Kyjivo srityje. Ji didžiausia elektros energijos tiekėja Kyjivo, Čerkasų ir Žytomyro sritims. Įmonė užima 281,3 ha plotą. Jėgainė yra Ukrainoje, Obuchivo rajone, ant Kanevskojės vandens telkinio kranto.

VIDEO: Po Rusijos smūgių Trypilijos elektrinės turbinų ceche kilo didelis gaisras
„Wikipedia“/Trypilijos termofikacinė elektrinė Ukrainoje
„Wikipedia“/Trypilijos termofikacinė elektrinė Ukrainoje

Bando atsigriebti už žiemą

Ukrainos karinės žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas, kalbėdamas apie naktinį Rusijos puolimą, nacionalinio teletilto eteryje nurodė, kad rusai dabar bando padaryti tai, ko nepavyko padaryti žiemą.

„Tai, ko jie nepadarė dėl organizacinių priežasčių, ko nesugebėjo padaryti žiemą, jie bando pasivyti dabar. Ypač kalbant apie Ukrainos energetikos sektoriaus naikinimą... Mes nekalbame apie karinius tikslus. Tai, dar kartą kartoju, grynai civiliniai tikslai“.

„Zuma press“/„Scanpix“/Ukrainos gynybos žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas
„Zuma press“/„Scanpix“/Ukrainos gynybos žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas

Jis pažymėjo, kad tokių kombinuotų ir masinių atakų galimybė buvo žinoma ir viešai aptarta.

„Kalbant apie tikslą, aiškiai matyti, kad smūgiai nukreipti į civilinius objektus, kurie neturi nieko bendra su karine ar gynybine infrastruktūra. Tai reiškia, kad siekiama sukelti kuo daugiau destrukcijos ir žalos civilinei infrastruktūrai, apsunkinti civilių gyvenimą ir pagilinti humanitarines problemas šalyje“, – pabrėžė A.Jusovas.

Ankčiau pranešta, kad naktį Rusijos pajėgos keliomis bangomis paleido į Ukrainą raketas ir dronus. Ukrainos ginkluotųjų oro pajėgų vadas Mykola Oleščukas pažymėjo, kad buvo surengta kombinuota ataka, naudojant įvairių tipų raketas ir atakos dronus. Pagrindinė kryptis – Lvivo sritis.

Skaičiuojama, kad šš viso Rusijos pajėgos panaudojo 82 oro atakos priemones. Dėl antskrydžių mūšio buvo sunaikinti 57 oro taikiniai.

Energetikos ministras Germanas Haluščenka nurodė, kad buvo smogta keturių regionų – Kyjivo, Lvivo, Zaporižios ir Charkivo – energetikos sistemai. Dvi DTEK bendrovės šiluminės elektrinės buvo rimtai apgadintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius