Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po pūgos JAV Rytų pakrantę kausto šaltis

JAV Rytų pakrantę sukaustė šaltis, stipriam šiaurės rytų vėjui atnešus gausų sniegą, užliejus pakrantes ir nutraukus elektros tiekimą dešimtims tūkstančių vartotojų.
JAV užgriuvo stiprios pūgos
JAV užgriuvo stiprios pūgos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po pūgos, atnešusius snygį į didelę teritoriją nuo Virdžinijos iki Meino, tebepučiant gūsingam vėjui, daugelyje regiono vietų oro temperatūra sekmadienį nukrito žemiau nulio. Stiprus vėjas ir šaltis yra pavojingas reiškinys sveikatai ar net gyvybei.

Per pūgą daug sniego iškrito Filadelfijoje ir Niujorke, bet labiausiai nuo audros nukentėjo Masačusetsas, kur Šarono mieste iškrito 76 cm sniego. 100 tūkst. vartotojų, daugiausia Masačusetse, liko be elektros, o tebesiaučiantis vėjas trukdo darbuotojams taisyti elektros perdavimo linijas.

Menkių kyšulyje Masačusetse vėjo gūsių greitis siekė 134 km per valandą. Vienur vėjas nupūtė visą sniegą, o kitur sunešė didžiules pusnis. Pakrančių miesteliai buvo užlieti.

Bostone šeštadienį buvo pakartotas per vieną dieną iškritusio sniego rekordas – 60 cm, pranešė Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS).

Šeštadienį prieš audrą Jungtinėse Valstijose buvo atšaukta tūkstančiai skrydžių, kai kur buvo paskelbta nepaprastoji padėtis.

Audrą tikriausiai pastiprino klimato kaita, ypač šiltėjantis vandenynas, sako atmosferą tyrinėjantys mokslininkai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV užgriuvo stiprios pūgos
AFP/„Scanpix“ nuotr./JAV užgriuvo stiprios pūgos

Laimei, šeštadienio audra pasižymėjo dviem teigiamais dalykais: sausas sniegas ne taip dažnai išverčia medžių ir elektros stulpų, be to, audra siautė savaitgalį, kai nedirba mokyklos ir mažiau žmonių važinėja į darbą.

Tuo metu užgrūdinti Naujosios Anglijos gyventojai ramiai vertino oro sąlygas.

Bostono maratono bėgimo direktorius Dave'as McGillivray juokais pakvietė visuomenę į savo namus Bostono priemiestyje – į „nemokamą sniego kasimo kliniką“.

„Skirsiu įvažiavimą ir daug pėsčiųjų takų, kad jūsų treniruotės vyktų kuo realesnėmis sąlygomis“, – sakė jis.

Sekmadienį ryte audra turėjo nuslinkti į Kanadą, kur perspėjimai paskelbti kelioms provincijoms.

Pūga JAV Rytų pakrantę užklupo praėjus vos dviem savaitėms po panašios žiemos audros, kuri buvo apėmusi rytinę Šiaurės Amerikos dalį – nuo Džordžijos iki Kanados. Tąkart be elektros buvo likę tūkstančiai namų, audra taip pat sutrikdė tūkstančius skrydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius