Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po raketų atakos Saudo Arabija grasina Iranui atsakomaisiais veiksmais

Saudo Arabijos vadovaujama karinė koalicija pirmadienį pagrasino Iranui atsakomaisiais veiksmais ir apkaltino jį dėl Jemeno sukilėlių rengiamų raketinių atakų prieš Saudo Arabiją.
Turki al Malki
Turki al Malki / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pasiliekame teisę atsakyti Iranui tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje“, – spaudos konferencijoje sakė koalicijos atstovas Turki al Malki.

Saudo Arabijos pajėgos pranešė sekmadienį numušusios septynias Jemeno sukilėlių paleistas raketas, įskaitant vieną – virš sostinės Rijado. T.al Malki tai pavadino „kruvina eskalacija“, sutapusia su trečiosiomis koalicijos karinio įsikišimo Jemene metinėmis.

Rijade dėl krintančių nuolaužų žuvo vienas egiptietis, o dar du jo tėvynainiai buvo sužeisti, sakė pareigūnai. Gyventojai pranešė prieš vidurnaktį girdėję garsius sprogimus ir matę ryškius žybsnius danguje.

Pademonstravęs, pasak jo, sekmadienį paleistų raketų fragmentus, T.al Malki paskelbė, jog ekspertai nustatė, kad šiuos ginklus tiekia Iranas.

T.al Malki sakė, kad koalicija taikėsi į „raketų gabenimą“ Sanos oro uoste, ir pridūrė, kad su šiitišku Iranu išvien veikiantys husių sukilėliai iš šio objekto leidžia raketas į Saudo Arabijos teritoriją.

Iranas anksčiau ne kartą neigė, kad ginkluoja sukilėlius.

Husių sukilėliai nuo praėjusių metų paleido dešimtis raketų į Saudo Arabiją. Karalystės pajėgos teigia, kad visas raketas perėmė, bet šie incidentai akcentuoja sukilėlių pajėgumus smogti toli Saudo Arabijos teritorijoje ir atskleidžia, kad karas Jemene yra pasiekęs aklavietę.

Saudo Arabijos vadovaujama, Jemeno vyriausybę remianti koalicija su husiais kovoja nuo 2015 metų; šis karas nulėmė humanitarinę krizę, kurią Jungtinės Tautos vadina didžiausia pasaulyje.

Nuo koalicijos intervencijos pradžios jau žuvo maždaug 10 tūkst. jemeniečių, o dar 53 tūkst. buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius