-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po toksiškų dujų nuotėkio iš Indijos įmonės bus išvežta tūkstančiai tonų stireno

Tūkstančiai tonų stireno, laikomo vienoje Indijos chemijos įmonėje, iš kurios praeitą savaitę nutekėjus nuodingų dujų žuvo 13 žmonių, bus išgabenta į Pietų Korėją, ketvirtadienį pranešė šį fabriką valdanti bendrovė.
Įmonė „LG Polymers India“
Įmonė „LG Polymers India“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Indija Dujos

Įmonė „LG Polymers India“ nurodė, kad pašalins rytiniame Višakapatnamo gamykloje laikomą degią kancerogenišką cheminę medžiagą, kuri yra plastmasių ir sintetinės gumos žaliava. Tokiu būdu tikimasi pašalinti „visas grėsmes“ fabrike ir jo apylinkėse.

Gegužės 7-ąją paryčiais iš fabriko nutekėjus nuodingų dujų mirė 13 žmonių, o dar šimtai prarado sąmonę, mėgindami pabėgti tolyn nuo fabriko, priklausančio Pietų Korėjos bendrovei „LG Chem“.

Tarnybos nurodė, kad nelaimė įvyko, kai įmonėje budėjo nedaug darbuotojų, galiojant karantino priemonėms, įvestoms šalyje dėl koronaviruso protrūkio.

„LG Polymers India“, kuri yra „LG Chem“ patronuojama įmonė, tiria nelaimės priežastį. Įvykį taip pat tiria policija ir kitos tarnybos.

Apie 8 000 tonų skysto stireno jau yra išvežta iš gamyklos ir nugabenta į uostą, kad ši medžiaga būtų grąžinta į Pietų Korėją, naujienų agentūrai sakė Višakapatnamo pramonės vyriausiojo inspektoriaus pavaduotojas K. B. S. Prasadas.

Iki šeštadienio iš įmonės bus išgabenta dar 5 000 tonų stirolo.

„Dabar tęsiamas tyrimas dėl visų kitų regiono pramonės ir gamybos kompleksų... kad būtų užtikrinta, jog viskas saugu ir kad toks incidentas nebepasikartotų“, – pridūrė K. B. S. Prasadas.

„LG Polymers India“ nurodė suteiksianti finansinę ir kitokią pagalbą šeimoms ir bendruomenėms, paveiktoms pastarojo dujų nuotėkio.

Nors incidento aukų skaičius buvo mažesnis nei iš pradžių nuogąstauta, jis atgaivino skaudžius prisiminimus apie tragediją Bhopale, kur 1984 metais dujų nuotėkis nusinešė apie 3,5 tūkst. žmonių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius