Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 04

Politologai perspėja: O.Scholzo vizitas Kinijoje – blogas ženklas Lietuvai

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas penktadienį priėmė Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą, atvykusį į Pekiną kartu su Vokietijos verslininkų delegacija. Berlynas taip rodo norą palaikyti verslo ryšius su Pekinu ir kartu patraukti jį į Vakarų pusę ginče su Kinija. Lietuva Kinijos atžvilgiu laikosi visiškai priešingos pozicijos – jos santykiai su Pekinu yra bene blogiausi visoje Europoje dėl Taivano atstovybės atidarymo. Politologų teigimu, šis vizitas rodo susiskaldymą Europoje ir siunčia blogą ženklą Lietuvai.
Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo ir Kinijos prezidento Xi Jinpingo susitikimas
Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo ir Kinijos prezidento Xi Jinpingo susitikimas / „AP“/„Scanpix“

Penktadienio vizitas – pirmasis Didžiojo septyneto (G7) šalies narės lyderio susitikimas su Kinijos prezidentu per pastaruosius trejus metus. Tarp Vakarų ir Pekino tvyro didelė įtampa įvairiais klausimais – nuo Taivano iki žmogaus teisių pažeidimų.

Vokietijos ir Kinijos ekonominiai santykiai nuo seno yra paremti abipuse priklausomybe. Kinija – galinga rinka Vokietijos produkcijai bei esminis gamybai reikalingų medžiagų tiekėjas. Svarbiausių Vokietijos verslo įmonių delegaciją į Kiniją lydintis O.Scholzas pabrėžė, jog šio vizito tikslas yra grynai ekonominio pobūdžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius