Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Bernelių mišias pradės likus dviem valandoms iki vidurnakčio

Garbaus amžiaus popiežius Benediktas XVI ketvirtadienį nusižengs Vatikano tradicijai ir Kūčių vakaro mišias, dar vadinamas Bernelių arba Piemenėlių mišiomis, pradės aukoti ne vidurnaktį, o 22 val., pranešė Šventojo Sosto atstovas spaudai.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis sprendimas, kuris buvo priimtas prieš kelias savaites, sustiprino nuogąstavimus, kad 82 metų pontifiko sveikata gali būti pašlijusi, tačiau Vatikano atstovas Federico Lombardi pareiškė, kad Šventojo Tėvo sveikata yra „visiškai normali“.

„Tai tik praktinė atsargumo priemonė, nėra jokios priežasties baimintis ir nerimauti“, – F.Lombardi anksčiau šį mėnesį sakė naujienų agentūrai AFP.

Dabartinio popiežiaus pirmtakas Jonas Paulius II reikalaudavo laikytis tradicijos Bernelių mišias pradėti aukoti vidurnaktį, nors į gyvenimo pabaigą kentėjo dėl daugelio negalavimų, ypač Parkinsono ligos.

F.Lombardi nurodė, kad šiemet Bernelių mišios Vatikane prasidės anksčiau ir baigsis po vidurnakčio, o ne 2 val. nakties kaip įprasta. Pasak jo, toks sprendimas priimtas siekiant, kad „Kalėdos popiežiui būtų kiek mažiau varginančios, nes jam šiuo laikotarpiu tenka daug nuveikti“.

Penktadienio rytą Benediktas XVI aukos Kalėdų mišias.

2005 metais išrinktas Katalikų bažnyčios vadovas jau lankėsi Šventojoje žemėje, Afrikos šalyse, Turkijoje, Brazilijoje, Australijoje ir Jungtinėse Valstijose, tačiau kitais metais jo kelionės už Europos ribų neplanuojamos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius