-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius dar kartą perspėja dėl melagingų naujienų

Popiežius Pranciškus šeštadienį paragino žurnalistus nepublikuoti melagingų naujienų, pabrėžė, kad jos gali pakenkti, ir kvietė atidžiau pasverti vartojamus žodžius ir vaizdus.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas Italijos užsienio spaudos asociacijos nariams skirtoje audiencijoje pontifikas taip pat paragino žurnalistus savo profesijoje vadovautis nuolankumu, kuris „užkerta kelią niekingam dezinformacijos srautui ir siūlo gerą tiesos duoną“.

Pasak popiežiaus, nuolankumas labai svarbus, nes reiškia įsisąmoninimą, kad „straipsniu, tviterio žinute, tiesiogine transliacija... galima daryti gera, bet taip pat ir pakenkti, jei nėra dėmesingumo ir skrupulingumo“.

Žurnalistai turi labai atidžiai rinktis žodžius dabartiniais „priešiškos kalbos“ laikais, ypač socialinėje žiniasklaidoje, pabrėžė popiežius.

„Visi žino, kad tiesios paieškos yra sunkios ir reikalauja nuolankumo“, – pridūrė jis.

Pranciškus taip pat prašė kalbėti apie „visuomenės užmirštus karus“.

„Užmiršti karai? Jie tebevysta, tačiau žmonės juos užmiršta. Būkite budrūs, neužmirškite tikrovės... Kas šiandien kalba apie rohinjus? Kas kalba apie jazidus? Jie užmiršti ir toliau kenčia. Neužmirškime migrantų! Neužmirškime Viduržemio jūros, virstančios migrantų kapinėmis!“ – sakė popiežius.

Maždaug 740 tūkst. Mianmaro musulmonų rohinjų nuo 2017 metų rugpjūčio, kai prasidėjo brutali armijos kampanija prieš jų bendruomenę, pabėgo į Bangladešą. Tūkstančiai jų iš Bangladešo stovyklų kasmet bando pabėgti į tokias šalis kaip Malaizija ir Tailandas, bet dažnai patenka į tarptautinius prekybos žmonėmis tinklus.

Jazidų bendruomenę Irako šiaurės vakarų regiono kalnuose kažkada sudarė maždaug 500 tūkst. žmonių, bet 2014 metais regioną užėmę „Islamo valstybės“ džihadistai žudė jazidų vyrus, vertė berniukus tapti jų kovotojais, o į sekso vergiją paėmė tūkstančius jazidų moterų.

Pranciškus taip pat pagerbė žuvusius žurnalistus ir sakė, kad žiniasklaidos laisvė yra svarbus šalies būklės požymis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius