-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 05 09 /21:30

Popiežius dėl pašlijusios sveikatos atidėjo kelionę į Libaną

Popiežius Pranciškus atidėjo birželį turėjusią įvykti kelionę į krizės krečiamą Libaną, pašlijus Katalikų Bažnyčios vadovo sveikatai, pirmadienį pranešė libaniečių turizmo ministras Walidas Nassaras.
Popiežius pranciškus vežimėlyje
Popiežius pranciškus vežimėlyje / „Scanpix“ nuotr.

W.Nassaras šio sprendimo konkrečių priežasčių neįvardijo, bet pastaruoju metu pontifikas skundėsi kelių skausmais, ir praeitą ketvirtadienį pirmąkart viešai pasirodė sėdėdamas vežimėlyje.

„Libanas gavo iš Vatikano laišką ir juo oficialiai informuojama apie sprendimą atidėti popiežiaus vizitą į Libaną“, – sakoma oficialiosios Nacionalinės naujienų agentūros paskelbtame W.Nassaro pareiškime.

Popiežiaus „užsienio vizitai ir suplanuoti susitikimai atidėti dėl priežasčių, susijusių su sveikata“, sakė W.Nassaras. Jis vadovauja komitetui, atsakingam už pasirengimą Pranciškaus vizitui.

Vatikanas nebuvo patvirtinęs šio vizito, bet Libano prezidentūra balandžio mėnesį paskelbė, kad 85 metų pontifikas birželį apsilankys šioje šalyje.

Dėl dešinio kelio skausmų Pranciškus pastarosiomis dienomis turėjo atšaukti daug renginių.

Vatikanas oficialiai nenurodo problemos, bet šaltiniai AFP yra sakę, kad popiežius serga lėtiniu artritu.

Pats Pranciškus yra kalbėjęs apie pažeistą kelio raištį.

Jo apsilankymas Libane po gegužės 15-ąją įvyksiančių parlamento rinkimų būtų trečias popiežių apsilankymas šioje šalyje po 1975–1990 metų pilietinio karo.

Per paskutinę viešnagę 2012 metais popiežius Benediktas XVI ragino siekti taikos. Tas jo vizitas vyko praėjus keliems mėnesiams nuo pilietinio karo kaimyninėje Sirijoje pradžios.

1997 metais Libane lankėsi popiežius Jonas Paulius II, sutraukęs vieną didžiausių kada nors šalyje matytų minių.

Libane, daugiakonfesinėje šalyje, kurioje gyvena apie 6 mln. žmonių, vyrauja islamas, tačiau krikščionys sudaro maždaug trečdalį gyventojų. Libano krikščionių bendruomenė yra tarp didžiausių Artimuosiuose Rytuose.

Libanas nuo 2019-ųjų patiria beprecedentį ekonominį nuosmukį ir daugiau kaip 80 proc. šalies gyventojų dabar gyvena skurde.

Pranciškus, kuris neseniai Vatikane priėmė Libano prezidentą ir premjerą, anksčiau žadėjo apsilankyti šioje valstybėje ir ne kartą reiškė susirūpinimą dėl jos krizių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius