Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 12

Popiežius perspėja dėl „demografinės žiemos“ Italijoje

Popiežius Pranciškus penktadienį paragino Italijos politikus rasti sprendimų, kaip išspręsti mažėjančio gimstamumo šalyje problemą, perspėdamas, kad jauni žmonės susiduria su sunkumais norėdami kurti šeimas nesaugioje aplinkoje.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

86-erių pontifikas pradėjo antrąją Romoje vykstančios konferencijos, kurioje dalyvauja politikai, verslo ir visuomeniniai lyderiai, ir kuri skirta atkreipti dėmesį į mažėjantį Italijoje gimstančių kūdikių skaičių, dieną. Dėl šios problemos, kaip perspėja ekspertai, tauta skursta.

Nacionalinio statistikos instituto „Istat“ duomenimis, praėjusiais metais Italijoje pirmą kartą šalies istorijoje nebuvo peržengtas 400 000 gimimų slenkstis – gimė tik 393 000 vaikų. Tuo metu mirčių skaičius maždaug 58 mln. gyventojų turinčioje valstybėje buvo 713 499.

Audringų ovacijų pasirodžius ant scenos sulaukęs Pranciškus sakydamas kalbą konferencijoje, kurioje dalyvavo ir Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni, pažymėjo, kad jauni žmonės šiandien „gyvena socialinėje aplinkoje, kurioje šeimos kūrimas virsta titaniškomis pastangomis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius