Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus įšventino devynis naujus kunigus

Popiežius Pranciškus sekmadienį į kunigus įšventino devynis asmenis, kuriuos per ceremoniją Šv. Petro bazilikoje paragino būti kuklius ir užjaučiančius bei palaikyti artimą ryšį su eiliniais tikinčiaisiais, kurių pasitikėjimas dvasininkija yra smarkiai nukentėjęs dėl lytinio išnaudojimo skandalų.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Per šv. Mišias sekmadienį paklusnumą pontifikui išpažino šeši vyrai iš Italijos ir po vieną iš Rumunijos, Kolumbijos ir Brazilijos. Vyrai pagal COVID-19 saugumo protokolą nusiėmė kaukes, kai atsiklaupė prieš Pranciškui per įšventinimo ritualą uždedant rankas ant jų galvų.

Pastaraisiais dešimtmečiais vietoje įšventinamų kunigų mažėjo, todėl į daugiausiai katalikiškas šalis, tokias kaip Italija, kunigų atsiunčiama iš Azijos ir Afrikos, kur seminarijos vis dar sulaukia daug norinčiųjų tapti kunigais.

Ne vienas lytinio išnaudojimo skandalas gerokai pakenkė Katalikų Bažnyčios reputacijai. Sakydamas improvizuotą pamokslą popiežius naujiems devyniems kunigams linkėjo likti arti Dievo, savo vyskupų ir „labiausiai tarp Dievą tikinčiųjų“.

Pontifikas taip pat nurodė laikytis atokiau nuo tuštybės, išdidumo ir pinigų, nes priešingu atveju jie tapsią „kunigais-verslininkais“.

Tarp naujai įšventintų kunigų yra ir 40-metis italas, kuris anksčiau dirbo meno direktoriumi, tačiau nusprendė tapti kunigu. Kitas italas savo biografijoje nurodo, kad mėgsta futbolą ir net turėjo planų žaisti viename Romos klube, tačiau galiausiai atsisakė pasiūlymo ir nusprendė pasirinkti kunigo kelią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius