Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus pritarė Motinos Teresės paskelbimui šventąja

Popiežius Pranciškus antradienį oficialiai pritarė Motinos Teresės paskelbimui šventąja ir paskelbė, kad jos kanonizacijos ceremonija įvyks rugsėjo 4 dieną.
Motina Teresė
Motina Teresė / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Šis žingsnis buvo atliktas praėjus 19 metų po šios vienuolės misionierės mirties. Motina Teresė beveik visą savo brandų gyvenimą pašventė teikdama pagalbą neturtingiesiems Indijos mieste Kalkutoje.

Vatikanas kol kas nenurodė, kur vyks kanonizacijos apeigos, bet, kaip manoma, jos veikiausiai bus surengtos Romoje, o vėliau Kalkutoje, kur palaidota Motina Teresė, taip pat bus surengta ir padėkos ceremonija.

Teresė, gimusi albanų šeimoje Skopjėje, kuri dabar yra Makedonijos sostinė, pagarsėjo pasaulyje dėl savo labdaringos veiklos. Ji mirė 1997-aisiais, būdama 87 metų.

„Atstumtųjų šventąja“ praminta vienuolė visą savo gyvenimą pašventė vargšams, ligoniams ir merdėjantiems Kalkutos, vieno didžiausių Indijos miestų, lūšnynuose.

Ji Kalkutoje įkūrė Dievo Meilės Misionierių seserų kongregaciją ir 1979 metais pelnė Nobelio taikos premiją.

Teresė 2003 metais buvo paskelbta palaimintąja tuomečio pontifiko Jono Pauliaus II, pasinaudojusio paspartinta procedūra, per kanonizacijos ceremoniją, kurioje dalyvavo apie 300 tūkst. maldininkų. Beatifikacija yra pirmasis žingsnis į paskelbimą šventąja.

Antruoju stebuklu, įvykdytu įsikišus Motinai Teresei, Šventųjų skelbimo kongregacija pripažino 2008 metais įvykusį vieno brazilo, kentėjusio nuo daugelio auglių smegenyse, išgijimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius