Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Popiežius Pranciškus virtualioje audiencijoje bendravo su benamiu, imigrantais, vieniša motina

Penktadienio vakare JAV (naktį Lietuvos laiku) televizijos kanalas ABC transliavo daugiau nei keturiasdešimt minučių trukusią popiežiaus Pranciškaus nuotolinę audienciją trims auditorijoms Čikagoje, Los Andžele ir Teksase, labai gyvą, nuoširdžią, spontanišką ir emocingą.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Scanpix“/AP nuotr.

Pranciškus per palydovą buvo sujungtas su auditorija Los Andžele, sudarytoje iš įvairių socialinių centrų globotinių. Į popiežių kreipėsi Marcosas, jaunas benamis, norintis tapti muzikantu. Jis paklausė apie tai, kodėl popiežiui svarbu atvykti į JAV.

„Tai man iš tiesų svarbu, nes leidžia sutikti jus, Jungtinių Valstijų gyventojus, turinčius savo istoriją, kultūrą, dorybes, džiaugsmus, liūdesius, problemas, kaip ir visi. Aš esu visų Bažnyčių ir geros valios žmonių tarnystėje. Tai, kas man svarbu yra artumas. Man sunku nebūti šalia žmonių. O kai būnu arti žmonių, kaip netrukus su jumis, man lengviau jus suprasti ir padėti gyvenimo kelyje. Todėl man svarbi ši kelionė, ji priartina mane prie jūsų kelio ir jūsų istorijos,“ – atsakė Pranciškus.

Pranciškus per palydovą buvo sujungtas su auditorija Los Andžele, sudarytoje iš įvairių socialinių centrų globotinių.

Kitą liudijimą, kurį popiežius išklausė, pateikė 11 metų Alisa, jos jaunesnė sesuo ir jų vieniša mama Rosemary, kurios po daugelio sunkumų neseniai apsigyveno savo namelyje, pirmą kartą savo gyvenime, po daugybės metų prieglobsčio centruose.

„Noriu pasakyti vieną dalyką, Rosemary, – atsakė jai Pranciškus. – Žinau, kad nėra lengva būti jauna (vieniša) motina, kad kartais žmonės žvelgia blogai į jus, bet tau pasakysiu, kad esi drąsi moteris, nes davei pasauliui šias dvi dukteris. Galėjai jas nužudyti savo įsčiose, bet gerbei gyvybę, kuri augo tavyje ir už tai Dievas tau atlygins, jau atlygina. Neturi gėdytis, eik aukštai iškelta galva: „Aš nenužudžiau savo dukterų, išleidau jas į pasaulį“. Mano komplimentai tau, Dievas telaimina tave.“

Paskutinysis popiežiaus pašnekovas buvo Ricardo iš Teksaso, imigrantas, kuris, tėvui netekus sveikatos, šešiolikos metų turėjo pasirūpinti šešių asmenų šeima tol, kol tėvas vėl atsistojo ant kojų. Ir jį popiežius pagyrė už drąsą ir stiprybę, kviesdamas žvelgti į Jėzų, kuris patyrė, surinko gyvenimo neteisybes, gimė kaip benamis.

„Dievas mums kalba per ženklus, žodžius, bet taip pat per tylą. Daugelyje situacijų Dievo tyla mums sunkiai ištveriama, bet turime atsiminti, kad ta tyla buvo ir Jėzui esant ant Kryžiaus, turime stengtis suprasti ką sako ir ši tyla.

Taip pat turime įsisąmoninti, visi, kad vienas kito išnaudojimas nėra tinkamas kelias, kad visi esame atsakingi už kitus. Kurion pusėn stosime, socialinės draugystės ar socialinio priešiškumo, tvirtinančio, kad kiekvienas turi pasirūpinti tik savimi pačiu, kiekvienas pasirenka savo širdyje,“ – kalbėjo popiežius.

Paskutinieji virtualios audiencijos su popiežiumi dalyviai buvo Vilma, nelegali imigrantė iš Salvadoro, aklo vaiko mama, ir 11 metų Wendy, taip pat iš Salvadoro, kartu su mama pabėgusi nuo gaujų smurto, išgyvenusi pavojingą 26 dienų kelionę.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius