Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 31 /15:34

Popiežius paragino jaunimą „tikėti naująja žmonija“

Popiežius Pranciškus sekmadienį Lenkijoje milžiniškame saulės nutviekstame lauke aukojo mišias, kuriose dalyvavo, kaip teigiama, daugiau nei pustrečio milijono žmonių. Jis taip pat pranešė, kad kitos pasaulio jaunimo katalikiškas festivalis įvyks Panamoje 2019 metais.
Popiežius Pranciškus aukoja mišias Lenkijoje
Popiežius Pranciškus aukoja mišias Lenkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Popiežius Pranciškus sekmadienį Lenkijoje susirinkusius žmones paragino „tikėti naująja žmonija“, kuri yra stipresnė už blogį ir atsisako naudoti sienas kaip barjerus.

Tai jis sakė savaitę trukusio kas trejus metus vis kitame mieste rengiamo katalikiško festivalio – Pasaulio jaunimo dienų – pabaigoje.

Tai buvo pagrindinis renginys popiežiaus kelionės į Lenkiją, per kurią jis taip pat aplankė Aušvico koncentracijos stovyklą bei meldė Dievo suvaldyti siaubingą terorizmo bangą, metu.

Masinių ir privačių susitikimų su jaunais piligrimais metu popiežius Pranciškus ragino naująją kartą dirbti dėl taikos, susitaikymo ir teisingumo.
Sakydamas paskutinę savo kelionės homiliją pontifikas pareiškė, kad Dievas „iš mūsų reikalauja tikros drąsos, drąsos būti stipresniems už blogį ir mylėti visus, net ir savo priešus“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Popiežius Pranciškus aukoja mišias Lenkijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Popiežius Pranciškus aukoja mišias Lenkijoje

„Žmonės gali laikyti jus svajotojais, nes jūs tikite naująja žmonija, kuri atmeta neapykantą tarp žmonių, kuri atsisako matyti sienas kaip barjerus ir kuri gali puoselėti savo tradicijas nebūdama egocentriška ir trumparegė“, – sakė popiežius.

Anksčiau savo kelionės Lenkijoje metu Pranciškus išreiškė susirūpinimą, kad daugelis žmonių ir miestų nepriima pabėgėlių ar tų, kurie bėga iš savo gimtųjų šalių dėl skurdo.

Šimtams tūkstančių migrantų kontrabandininkų laiveliais plūstant į Pietų Europą, kai kurios šalys, ypač Vidurio ir Rytų Europos valstybės, ėmė statyti sienas, kad neįsileistų pabėgėlių. Lenkija yra viena iš tų šalių, kurios atsisakė įsileisti pabėgėlių, pareikšdama, kad jau priėmė daug ukrainiečių migrantų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Popiežius Pranciškus aukoja mišias Lenkijoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Popiežius Pranciškus aukoja mišias Lenkijoje

Popiežiaus laikytose sekmadieninėse mišiose dalyvavo ir Lenkijos lyderiai, tarp jų šalies prezidentas Andrzejus Duda ir Jaroslawas Kaczynskis.

Kelionės į mišių vietą metu Pranciškus sustojo ir palaimino du katalikiškos labdaros organizacijos „Caritas“ naudojamus pastatus – dienos centrą pagyvenusiems ir maisto sandėlį, pavadintą „Gailestingumo duona“.

Išvykdamas popiežius atgnybo gabalėlį juodos duonos nuo kepalo, kurį jam padavė lenkiškais tautiniais drabužiais dėvėjusi moteris, ir kramtydamas palinksėjo galvą įvertindamas duonos skonį.

Pasaulio jaunimo dienos, vykstančios kas trejus metus vis kitoje šalyje, šiemet vyko padidinto saugumo sąlygomis dėl serijos ekstremistų išpuolių Vakarų Europoje. Tačiau renginio metu jokių incidentų nebuvo, praneša policija.

Kitos Pasaulio jaunimo dienos – Panamoje

Popiežius Pranciškus taip pat pranešė, kad kitos pasaulio jaunimo katalikiškas festivalis įvyks Panamoje 2019 metais.

„Labai džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad kitos Pasaulio jaunimo dienos įvyks 2019 metais Panamoje“, – sakė pontifikas Bžeguose, kur jis anksčiau dieną aukojo mišias, sutraukusias daugiau nei 2,5 mln. maldininkų.

Tai bus pirmas kartas, kai popiežius lankysis Panamoje nuo tada, kai velionis popiežius Jonas Paulius II ten lankėsi 1983 metais.

„Scanpix“/AP nuotr./Popiežius Pranciškus aukoja mišias Lenkijoje
„Scanpix“/AP nuotr./Popiežius Pranciškus aukoja mišias Lenkijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius