-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Populiarusis Kyjivo meras V.Klyčko kyla į kovą: „Iš manęs atima įgaliojimus“

Kyjvo meras Vitalijus Klyčko pareiškė, kad iš jo faktiškai buvo atimti miesto valdymo svertai, todėl Kyjivo taryba prašys prezidento grąžinti merui teisę teikti kandidatus į sostinės rajonų vadovus ir juos atleisti. Jis taip pat kreipsis į Saugumo tarnybą dėl rajonų vadovų veiksmų.
Vitalijus Klyčko
Vitalijus Klyčko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kiyjivo taryba taip pat svarstys kreipimąsi į prezidentą, parlamentą ir vyriausybę – grąžinti merui teisę teikti kandidatus į sostinės rajonų vadovus ir atleisti juos iš pareigų. Nes jų skyrimo tvarkos pakeitimai, priminsiu, buvo padaryti likus 2 dienoms iki plataus masto invazijos“, – savo „Telegram“ kanale pranešė V.Klyčko.

Be to, pasak jo, kreipimesi į prezidentą, parlamentą ir vyriausybę Kyjivo taryba reikalaus, kad Kyjivo tarybos vykdomajam organui vadovautų išrinktas meras. „Juk 90 proc. miesto administracijos įgaliojimų priklauso vietos valdžiai“, – teigia V.Klyčko.

Sostinės meras pridūrė, kad Saugumo tarnyba turi įvertinti sostinės rajonų vadovų veiksmus, „kuriais siekiama sugriauti miesto valdymo sistemą“. „Ir mes laukiame Saugumo tarnybos reakcijos“, – sakė jis.

Meras skundėsi dėl rajonų administracijų vadovų, ypač Desniansko rajono vadovo Dmytro Ratnikovo, kuris „pareiškė ketinimus iš tikrųjų sugriauti miesto valdymo sistemą“.

„Pasirodo, kad iš mero faktiškai atimti miesto valdymo ir jo gyvybinių funkcijų svertai. Rajonai faktiškai paversti atskiromis kunigaikštystėmis. Taip pat įsteigta karinė administracija. Kitaip tariant, situacija tokia – kai kas turi įgaliojimus, bet atsakomybė tenka tik merui“, – sakė V.Klyčko.

Dėl to, pasak mero, „jau matome galios disbalanso požymių ir chaoso sostinės valdyme“.

Prieš tai Kyjivo rajonų administracijų vadovai paskelbė bendrą vaizdo įrašą, kuriame paragino sostinės merą V.Klyčko atsisakyti derinti mero ir Kyjivo miesto valstybinės administracijos pirmininko pareigas. Jų teigimu, reikėtų atkurti rajonų įgaliojimus.

15min fotomontažas/V.Zelenskis ir V.Klyčko
15min fotomontažas/V.Zelenskis ir V.Klyčko

Leidinys „Ukrainska pravda“ primena, kad V.Klyčko santykiai su šalies valdžia yra įtempti. Anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis V.Klyčko viešai priekaištavo dėl „Išgyvenimo“ punktų mieste steigimo problemų, o paaiškėjus, kad dalis Kyjivo slėptuvių nuo bombų yra užrakintos arba neveikia, V.Zelenskis žurnalistams užsiminė, kad Kyjivo mero, buvusio garsaus boksininko, gali laukti „nokautas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius