-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija: ES dar nepasiekė sutarimo dėl Ch.Lagarde pakeisiančio naujojo TVF vadovo

Europos Sąjunga (ES) dar nepasiekė sutarimo dėl kandidato, kuris pakeis Christine Lagarde Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovo poste, ketvirtadienį pareiškė Prancūzijos finansų ministerija.
Christine Lagarde
Christine Lagarde / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nors kai kurie kandidatai sulaukia daugiau paramos negu kiti, bendro sutarimo dėl vieno vardo šiame etape dar nėra“, – pareiškė ministerija, vadovaujanti pastangoms rasti prancūzės Ch.Lagarde įpėdinį.

Pagal nerašytą tradiciją TVF vadovo postas atitenka europiečiui, o Pasaulio banko vadovo kėdė – amerikiečiui.

Dabartinė Fondo vadovė Ch.Lagarde, kurią kiek anksčiau buvo pasiūlyta skirti vadovauti Europos Centriniam Bankui (ECB), atsisakė TVF vadovės įgaliojimų, o jos atsistatydinimas iš šio posto įsigalios rugsėjo 12-ąją.

Pereinamuoju laikotarpiu Fondui vadovauja Ch.Lagarde pavaduotojas Davidas Liptonas.

Tarp galimų Ch.Lagarde įpėdinių buvo minėti keli žinomi pareigūnai, įskaitant Ispanijos ekonomikos ministrę Nadia Calvino ir buvusį Nyderlandų finansų ministrą Jeroeną Dijsselbloemą.

Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire pastarosiomis dienomis pasikalbėjo „su visais savo kolegomis“, „visų pirma su Olafu Scholzu“, Vokietijos finansų ministru, pranešė Prancūzijos ministerija.

B.Le Maire taip pat yra organizavęs ketvirtadienį įvyksiantį konferencinį pokalbį su ES kolegomis, „kuriems pateiks naujausią informaciją ... ir tarsis dėl proceso, kuriame būtų pasiektas sutarimas dėl vieno kandidato“.

Tuo tarpu britų verslo dienraštis „The Financial Times“ kiek anksčiau šią savaitę pranešė, jog ES savo kandidatų į TVF vadovus sąrašą sutrumpino iki trijų žmonių.

Pasak leidinio, ES deryboms dėl kandidatų vadovaujanti Prancūzijos finansų ministerija į sąrašą buvo įtraukusi penkis žmones, tačiau galiausiai iš jo buvo išbraukti dabartinis Eurogrupės vadovas portugalas Mario Centeno ir N.Calvino.

Dabar, leidinio duomenimis, sąraše liko buvęs Nyderlandų finansų ministras J.Dijsselbloemas, Pasaulio banko generalinė direktorė Kristalina Georgijeva ir Suomijos centrinio banko vadovas Olli Rehnas.

Tačiau Prancūzijos finansų ministerija tuomet paneigė, jog sprendimas iš sąrašo pašalinti M.Centeno ir N.Calvino jau priimtas.

„Svarstymai tęsiasi“, – pareiškė finansų ministro atstovas.

Naują vadovą TVF planuoja pasirinkti iki spalio 4 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius