Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 13 /19:27

Prancūzija ragina savo piliečius išvykti iš Afganistano

Prancūzija antradienį paragino visus Afganistane esančius savo piliečius išvykti iš šalies saugumo sumetimais, pranešė Prancūzijos ambasada Kabule, Talibanui tęsiant puolimą ir iš šalies baigiant pasitraukti užsienio pajėgoms.
Afganistano kariai
Afganistano kariai / Imago / Scanpix nuotr.

„Vyriausybė suorganizuos specialų skrydį iš Kabulo liepos 17 dienos ryte, kad visa prancūzų bendruomenė galėtų sugrįžti į Prancūziją“, – sakoma ambasados pareiškime.

„Prancūzijos ambasada oficialiai rekomenduoja visiems Prancūzijos piliečiams pasinaudoti šiuo specialiuoju skrydžiu arba nedelsiant išvykti iš šalies savo priemonėmis“, – nurodė ambasada.

Prancūzija papildė ilgėjantį sąrašą šalių, nurodžiusių savo piliečiams išvykti iš Afganistano arba juos evakavusių. Pastarosiomis dienomis prie sąrašo prisijungė Indija ir Kinija.

Prancūzijos ambasada perspėjo, kad negalės užtikrinti saugaus išvykimo piliečiams, kurie nuspręs likti šalyje po liepos 17 dienos.

Talibano pajėgos vykdo puolimą visoje šalyje nuo gegužės pradžios, kai prasidėjo JAV vadovaujamų užsienio pajėgų išvedimas, kuris dabar jau beveik baigėsi.

Islamistų grupuotei užėmus didžiąją dalį šiaurinių teritorijų Afganistano vyriausybė dabar kontroliuoja tik pavienes provincijų sostines, kurias aprūpinti dažniausiai reikia iš oro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius