Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prancūzija žada stiprinti ryšius su Rusija

Prancūzija siekia stiprinti ryšius su Rusija, nors Vakarų šalys Maskvai yra paskelbusios sankcijas dėl Ukrainos krizės, pirmadienį pareiškė Maskvoje viešėjęs Prancūzijos ekonomikos ministras Emmanuelis Macronas.
Prancūzijos ekonomikos ministras Emmanuelis Macronas
Prancūzijos ekonomikos ministras Emmanuelis Macronas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 2 Prancūzija Rusija

„Mūsų ministrų lygio vizitai nėra sutelkti į diplomatiją, bet demonstruoja tvirtą troškimą išsaugoti ir netgi sustiprinti mūsų ryšius, tuo pačiu laikantis sankcijų dabartinėje politinėje ir diplomatinėje plotmėje“, – sakė E.Macronas žurnalistams po derybų su Rusijos ekonomikos ministru Aleksejumi Uliukajevu.

„Abiem mūsų ekonomikoms labai svarbu intensyvinti tarpusavio santykius ir pragmatiškai žengti į priekį“, – pridūrė jis.

Atvykęs į Rusiją dviejų dienų vizito, E.Macronas sekmadienį išreiškė viltį, kad Europos Sąjungos sankcijos, paskelbtos Rusijai dėl separatistų sukilimo kurstymo Rytų Ukrainoje, bus atšauktos jau ateinančią vasarą.

Ministras prognozavo, kad Minsko susitarimas – priemonių paketas, dėl kurio Baltarusijos sostinėje susitarė Prancūzijos, Vokietijos, Ukrainos ir Rusijos lyderiai – bus visiškai įgyvendintas iki šių metų liepos.

„Mūsų viltis – kad visos šalys laikysis savo įsipareigojimų pagal Minsko susitarimus, o tai leistų atšaukti sankcijas“, – aiškino E.Macronas.

Gruodžio pabaigoje ES pratęsė sankcijas iki liepos 31 dienos, nes sudėtingo taikos plano, kuriam pritarė Maskva, įgyvendinimas strigo.

Paskelbus trapias paliaubas, kautynės Ukrainoje, nuo 2014 metų balandžio nusinešusios per 9 tūkst. žmonių gyvybių, dabar yra labai aprimusios. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius