Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prancūzijoje demonstrantai nepaisydami draudimų protestavo prieš policijos smurtą

Maždaug 2 tūkst. žmonių šeštadienį nepaisė draudimo ir atėjo į mitingą Paryžiaus centre, surengtą jaunam juodaodžiui, kuris mirė sulaikytas policijos, atminti, o kitose Prancūzijos vietose vyko protestai prieš policijos brutalumą.
Protestas Prancūzijoje
Protestas Prancūzijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Šalyje tebetvyro didelė įtampa po kelias dienas trukusių riaušių, kurias išprovokavo incidentas, kai policija, netoli Paryžiaus sustabdžiusi vieną automobilį, nušovė 17-metį jo vairuotoją Nahelį M.

Praėjus septyneriems metams po Adamos Traore mirties jo sesuo planavo vadovauti kasmet rengiamai atminimo demonstracijai Persane ir Bomone į šiaurę nuo Paryžiaus.

Tačiau baimindamasis, kad šalyje vėl gali kilti riaušės, teismas nusprendė, kad neramumų tikimybė pernelyg didelė, todėl leidimo demonstracijai negalima išduoti.

A.Traore sesuo Assa Traore pasmerkė sprendimą ir dalyvavo mitinge Paryžiaus centre esančioje Respublikos aikštėje.

Paryžiaus mitingas taip pat buvo uždraustas dėl tikimybės, kad jo metu gali būti trikdoma viešoji tvarka. Assai Traore iškelta byla dėl renginio organizavimo, paskelbė policija.

Daug mitingo dalyvių šaukė „Teisingumo Naheliui“, o vėliau ramiai išsiskirstė. Tačiau vienas iš Assos Traore brolių buvo sulaikytas įtarus jį smurtu prieš pareigūną, sakė policija.

Apie 30 demonstracijų prieš policijos smurtą vyko kitose Prancūzijos vietose, įskaitant pietinį Marselio uostamiestį ir rytuose esantį Strasbūrą. Lilio valdžia uždraudė ten planuotą susibūrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius