Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 10 /13:43

Prancūzijoje Senos upėje įstrigęs baltasis banginis ištrauktas iš vandens

Prancūzijos šiaurėje Senos upėje įstrigęs baltasis banginis anksti trečiadienį buvo ištrauktas iš vandens per pirmąjį gelbėjimo operacijos etapą, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.
Baltasis banginis Hvaldimiras
Baltasis banginis Hvaldimiras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po beveik šešias valandas trukusio darbo apie 4 val. ryto (5 val. Lietuvos laiku) 800 kg sveriantis gyvūnas tinklu ir kranu buvo iškeltas iš upės ir perkeltas ant baržos, kur juo rūpinasi keliolika veterinarų.

Baltasis banginis, paprastai gyvenantis tik šaltuose Arkties vandenyse, bus nugabentas į pakrantę, prieš gelbėjimo operaciją sakė Ero prefektūros generalinė sekretorė Isabelle Dorliat-Pouzet.

Keturių metrų gyvūnas per Paryžių tekančioje ir į Lamanšą įtekančioje upėje pirmą kartą buvo pastebėtas praėjusios savaitės antradienį. Nuo penktadienio jis buvo tarp dviejų šliuzų maždaug 70 km į šiaurę nuo Prancūzijos sostinės. Gyvūnas nieko neėdė ir sparčiai silpo.

Tačiau jo būklė buvo „patenkinama“, antradienį AFP sakė Isabelle Brasseur iš didžiausio Europoje „Marineland“ jūrų gyvūnų parko pietų Prancūzijoje.

Lamanšo sąsiaurio Uistrehamo uoste įrengtas jūros vandens baseinas, kuriame gyvūnas bus stebimas tris dienas ir ruošiamasi jį paleisti į laisvę.

„Išskirtinė“ operacija, kuria siekiama grąžinti baltąjį banginį į jūrą, neapsieina be rizikos gyvūnui, kuris jau yra nusilpęs ir patyręs stresą, sakė I. Brasseur, priklausanti „Marineland“ komandai, kartu su nevyriausybine organizacija „Sea Shepherd France“ pasiųstai padėti gelbėti gyvūną.

„Gali būti, kad jis nugaiš dabar, perkrovimo metu, kelionės metu arba B punkte“, – sakė ji.

Operacijoje dalyvavę 24 narai ir su virvėmis dirbantys gelbėtojai nuo antradienio 22 val. iki trečiadienio 4 val. ryto kelis kartus bandė įvilioti gyvūną į tinklus, kad galėtų jį ištraukti iš vandens.

Visą naktį ant kranto operaciją stebėjo saujelė smalsuolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius