-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje sprogstamąjį įtaisą turėjęs vyras pasidavė policijai

Vakarų Prancūzijoje vienas vyras, prie kūno prisitvirtinęs sprogstamąjį įtaisą ir reikalavęs, kad šalyje vykstančių „geltonųjų liemenių“ protestų dalyviams būtų leista susitikti su prezidentu, penktadienį pasidavė policijai, pranešė vietos pareigūnai.
„Geltonųjų liemenių“ protestas Prancūzijoje
„Geltonųjų liemenių“ protestas Prancūzijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Geltoną liemenę vilkėjęs 45 metų vyras savo turėtą bombą pirmiausiai pademonstravo per automobilių plovykloje, veikiančioje viename prekybos centre Anžė mieste.

Vis dėlto po kelias valandas trukusių derybų su policija 22 val. 40 min. vietos (23 val. 40 min. Lietuvos) laiku vyras pasidavė pareigūnams to prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, pranešė Marnos ir Luaros departamentas.

„Jis reikalavo, kad „geltonosios liemenės“ būtų priimtos Eliziejaus (rūmuose)“, Prancūzijos prezidento rezidencijoje, naujienų agentūrai AFP sakė vietos prokuroras Yves'as Gambert'as.

Vietos pareigūnas Bernard'as Gonzalezas pabrėžė: „Buvo reali grėsmė, realus pavojus. Ant jo kaklo buvo sprogstamasis įtaisas... Tai nebuvo klastotė.“

„Jis galėjo būti pavojingas visiems „geltonųjų liemenių“ (protestuotojams), popietę buvusiems su juo“, – pridūrė pareigūnas. Pasak B.Gonzalezo, akivaizdu, kad minimas vyras yra įgudęs elgtis su sprogmenimis.

Vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneras savo ruožtu per „Twitter“ parašė, kad vyras grasino panaudoti „nenustatytus sprogstamuosius elementus ir modifikuotas granatas“.

Sprogstamąjį įtaisą dabar tiria ekspertai, sakė B.Gonzalezas.

Incidentas įvyko Anžė prekybos centre „Espace Anjou“. Pastarąją savaitę šalia jo rinkdavosi „geltonųjų liemenių“ judėjimo demonstrantai.

Šiose visą šalį apėmusiose demonstracijose dalyvauja daugiausiai kaimiškų vietovių arba miestelių rinkėjai, dėvintys geltonas signalines liemenes. Aktyvistai sako, kad jiems įkyrėjo kylančios degalų kainos ir nepopuliariaus prezidento Emmanuelio Macrono politika.

Protestų judėjimas nedelsdamas pareiškė, kad su incidento Anžė kaltininku neturi nieko bendra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius