Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos magnatas B.Tapie išteisintas dėl sukčiavimo didžiulėje arbitražo byloje

Prancūzijos teismas antradienį išteisino magnatą Bernardą Tapie dėl kaltinimų sukčiavimu, susijusiu su 404 mln. eurų išmoka, gauta pardavus sporto prekių imperiją „Adidas“ 10-ajame dešimtmetyje. B.Tapie, kuris šiuo metu gydosi nuo vėžio, nedalyvavo skelbiant nuosprendį.
Bernardas Tapie
Bernardas Tapie / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau magnatas buvo sustabdęs gydymą, kad galėtų atremti kaltinimus, už kuriuos jam galėjo būti skirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Išmoka B.Tapie buvo atlikta iš valstybės lėšų ir tai paskatino visuomenės pasipiktinimą bei diskusijas, ar verslininkas nepasinaudojo politiniais ryšiais, įskaitant ir ryšius su tuometiniu prezidentu Nicolu Sarkozy.

2016 metais specialusis teismas pripažino kalta tuometinę finansų ministrę Christine Lagarde dėl aplaidumo, susijusio su didžiule valstybės išmoka magnatui, tačiau jokia bausmė jai nebuvo skirta.

Teismas pripažino, kad Ch.Lagarde nusižengė priimdama sprendimą leisti privačiam arbitražui, o ne, kaip įprasta, teismui išspręsti B.Tapie ir valstybinio banko „Credit Lionnais“ ginčą dėl bendrovės „Adidas“ pardavimo. Aplaidumu ji buvo apkaltinta taip pat dėl to, kad vėliau neužginčijo 404 mln. eurų išmokos – labai naudingos B. Tapie, bet žalingos valstybei.

Anksčiau B.Tapie, buvęs miestų reikalų ministras, valdė ir Marselio futbolo komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius