-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos premjerė: pensinio amžiaus padidinimas iki 65-erių bus vertinamas lanksčiai

Prancūzijos vyriausybė yra pasirengusi lanksčiai vertinti prezidento Emmanuelio Macrono planą padidinti pensinį amžių iki 65-erių, antradienį prieš įtemptas derybas su profesinėmis sąjungomis pareiškė ministrė pirmininkė.
Prancūzijos premjerė Elisabeth Borne
Prancūzijos premjerė Elisabeth Borne / „Reuters“/„Scanpix“

Prancūzų premjerė Elisabeth Borne radijui „FranceInfo“ teigė, kad 65 metų riba „nėra iškalta akmenyje“ ir pridūrė, kad „kiti sprendimai“ gali padėti vyriausybei pasiekti tikslą iki 2030-ųjų subalansuoti pensijų sistemą.

Ji sakė, kad planas, kuris yra svarbi E.Macrono antrosios prezidento kadencijos vidaus politikos dalis, sausio 23 dieną bus pristatytas ministrų kabinetui, o vasario pradžioje bus svarstomas parlamente.

Ji patvirtino, kad išsami informacija apie planą, kurio pagrindinį elementą – pensinio amžiaus ilginimą nuo dabartinių 62 metų – profsąjungos iš karto atmetė, bus pateikta sausio 10 dieną.

E.Macrono siūloma pertvarka būtų viena plačiausių pensijų reformų, kurias pastaraisiais dešimtmečiais vykdė ir kairiųjų, ir dešiniųjų vyriausybių atstovai, siekdami panaikinti biudžeto lėšų trūkumą.

Apie pertvarką turėjo būti paskelbta gruodžio viduryje, tačiau E.Macronas, kurio valdančioji partija per praėjusių metų rinkimus prarado absoliučią daugumą parlamente, atidėjo paskelbimą, kad būtų sudarytos sąlygos tolesnėms deryboms.

E.Borne ketina vėliau antradienį surengti naujas diskusijas su profesinėmis sąjungomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius