Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidentas E.Macronas balandį vyks valstybinio vizito į JAV

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas šį balandį vyks valstybinio vizito į Jungtines Valstijas, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Emmanuelis Macronas ir Donaldas Trumpas dar kartą apsikeitė ilgais rankų paspaudimais
Emmanuelis Macronas ir Donaldas Trumpas dar kartą apsikeitė ilgais rankų paspaudimais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos diplomatijos vadovas Jeanas-Yves'as Le Drianas televizijai BFM sakė, kad šis vizitas planuojamas balandį, o diplomatiniai šaltiniai naujienų agentūrą AFP informavo, jog E.Macronas turėtų išvykti į JAV maždaug balandžio 24-ąją.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Prancūzijos lyderis jau buvo keliskart susitikę, ir jųdviejų santykiai yra gana geri, nors keliais svarbiais klausimais, pavyzdžiui, dėl klimato kaitos, jų nuomonės kardinaliai skiriasi.

D.Trumpas Paryžiuje viešėjo liepą, kai vyko Bastilijos paėmimo dienos karinis paradas. JAV prezidentas tada neslėpė susižavėjimo pompastiška ceremonija, kurią abu lyderiai su žmonomis stebėjo Eliziejaus Laukų alėjoje.

Atvykęs į paradą, kuriame pasirodė 63 lėktuvai, 29 sraigtasparniai, 241 žirgas ir 3 720 karių, E.Macronas šypsojosi ir mojavo renginio stebėti susirinkusioms minioms, stovėdamas Respublikos gvardijos karių apsuptame visureigyje.

Antradienį Baltieji rūmai pranešė, kad D.Trumpas nori JAV surengti panašų karinį paradą, kad pademonstruotų savo šalies galią ir pabrėžtų savo, kaip vyriausiojo vado, vaidmenį.

Kaip rašo dienraštis „The Washington Post“, prezidentas nurodė Gynybos departamentui ir Baltiesiems rūmams parengti planą, kad paradas būtų surengtas liepos 4-ąją, minint JAV Nepriklausomybės dieną.

Praėjus keliems mėnesiams po viešnagės Paryžiuje D.Trumpas pareiškė: „Iš tiesų galvojame liepos 4-ąją Pensilvanijos aveniu surengti labai puikų paradą, kad pademonstruotume savo karinę jėgą. “

D.Trumpo patarėjai atskleidė, kad respublikonas norėjo surengti karinį paradą savo inauguracijos proga, tačiau tokios idėjos galiausiai buvo atsisakyta.

JAV prezidentas pernai birželį paskelbė apie Vašingtono ketinimą pasitraukti iš 2015 metais pasirašyto tarptautinio susitarimo, kuriuo siekiama sumažinti klimato atšilimą skatinančią taršą anglies dvideginiu, o E.Macronas, apgailestaudamas dėl tokio sprendimo, atvirai išreiškė viltį, kad jo „draugas“ persigalvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius