-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidento partijai prognozuojami prasti savivaldos rinkimų rezultatai

Kaukes dėvintys prancūzai sekmadienį eina balsuoti paskutiniame savivaldos rinkimų etape. Prognozuojama, kad rinkėjų aktyvumas bus mažas, o rinkimų rezultatai atspindės gyventojų nepasitenkinimą prezidento Emmanuelio Macrono partija.
Rinkimai Prancūzijoje
Rinkimai Prancūzijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmasis rinkimų ratas įvyko kovo 15 dieną, kai šalyje tvyrojo didelis nerimas dėl koronaviruso, nes tuo metu vis sparčiau plito COVID-19 epidemija. Tačiau antrasis rinkimų ratas, turėjęs įvykti kovo 22 dieną, buvo atidėtas, nes Prancūzijoje buvo įvestas karantinas.

Nors balsuoti neatėjo rekordinis skaičius žmonių – 55 proc. rinkėjų, – lemiamas rezultatas buvo pasiektas maždaug 85 proc., arba 30 tūkst., Prancūzijos savivaldybių. Tai reiškia, jog sekmadienį dar galima kovoti dėl valdžios maždaug 5 tūkst. savivaldybių, įskaitant svarbius centrus – Paryžių, Lioną, Tulūzą ir Strasbūrą.

Prancūzijoje teisę balsuoti turi apie 16,5 mln. žmonių. Ateinantieji balsuoti privalo dėvėti kaukę ir atsinešti savo rašiklį, kad būtų sumažinta koronaviruso plitimo rizika.

Analitikai mano, jog rinkimų rezultatai parodys, kad E.Macrono vadovaujamai centristinei partijai „Respublika, pirmyn“ (La République en Marche), kurią prezidentas įkūrė prieš laimėdamas 2017 metų rinkimus, nepavyko įsitvirtinti savivaldos lygmenyje.

Prastų rezultatų partija sulaukė jau kovą, ypač Paryžiuje, kur E.Macrono kandidatė į mero postą Agnes Buzyn liko trečia. Manoma, jog po sekmadienio balsavimo Paryžiaus merė socialistė Anie Hidalgo išsaugos savo postą.

Mirčių nuo koronaviruso skaičius Prancūzijoje artėja prie 30 tūkstančių. Nuo viruso smarkiai nukentėjusioje šalyje kovo 17 dieną, praėjus dviem dienoms po pirmojo savivaldos rinkimų rato, buvo įvestas karantinas. Nors daugelis apribojimų jau panaikinta, prancūzai vis dar pyksta ant vyriausybės dėl apsaugos priemonių, įskaitant veido kaukes, stygiaus pandemijos pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius