Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 17 /12:24

Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui nustatytas koronavirusas

Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui nustatytas koronavirusas. Jam pasireiškia ligos simptomai, ketvirtadienį pranešė Eliziejaus rūmai.
E.Macrono diskusija su studentais Vilniaus universitete
E.Macrono diskusija su studentais Vilniaus universitete / 15min nuotr.

Anot Eliziejaus rūmų, koronaviruso testas atliktas pasireiškus pirmiesiems simptomams. Prezidentas izoliuosis septynioms dienoms, dirbs nuotoliniu būdu.

Pasaulyje yra ir daugiau COVID-19 susirgusių ar jau persirgusių valstybių ir vyriausybių vadovų, įskaitant britų ministrą pirmininką Borisą Johnsoną ir JAV prezidentą Donaldą Trumpą.

Prancūzija anksčiau šią savaitę sušvelnino suvaržymus, įvestus kovojant su antra pandemijos banga, bet virusas šalyje toliau greitai plinta.

Visoje Prancūzijoje vis dar galioja naktinė komendanto valanda nuo 20 val., tebėra uždaryti restoranai, kavinės, teatrai ir kino teatrai.

Nuo pandemijos pradžios dėl COVID-19 Prancūzijoje mirė per 59,3 tūkst. žmonių, rodo oficialūs skaičiai.

Vien trečiadienį nustatyta daugiau kaip 17 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų. Tai kelia susirūpinimą, nes žmonės prieš Kalėdų šventes intensyviau apsiperka ir keliauja.

Kaip ir kitos Europos Sąjungos šalys, Prancūzija tikisi, kad virusą padės pažaboti vakcina. Premjeras Jeanas Castexas trečiadienį sakė, kad Prancūzija iki metų pabaigos gaus maždaug 1,16 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius