Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos radikalai kimba vienas kitam į atlapus – Jeanas-Marie Le Penas pykstasi su dukra

Prancūzijos ultradešiniosios partijos „Nacionalinis frontas“ (FN) įkūrėjas Jeanas-Marie Le Penas penktadienį atmetė savo dukros, dabartinės partijos lyderės, raginimą trauktis iš politikos dėl komentarų, kurie, jos nuomone, pakenks pastangoms padidinti šio judėjimo patrauklumą.
Marine Le Pen su tėvu Jean-Marie Le Penu.
Marine Le Pen su tėvu Jean-Marie Le Penu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Prancūzija

FN pirmininkė Marine Le Pen ketvirtadienį sakė sieksianti, kad prieš jos 86 metų tėvą būtų imtasi drausminių priemonių, kai partijos patriarchas, kaip buvo pranešta anksčiau šią savaitę, pavadino Ispanijoje gimusį Prancūzijos premjerą Manuelį Vallsą „imigrantu“.

J.-M.Le Penas taip pat teisino Philippe'ą Petainą – per Antrąjį pasaulinį karą su naciais kolaboravusios Prancūzijos vyriausybės vadovą. Be to, praeitą savaitę jis gynė savo anksčiau išsakytus komentarus, kad nacių mirties stovyklų dujų kameros buvo „istorijos detalė“.

Paklaustas radijo RTL, ar pasiliks politikoje, J.-M.Le Penas atsakė: „Žinoma – juk esu politikas.“

Prieš imigrantus nusistačiusios partijos populiarumas didėjo, kai Marine Le Pen perėmė jos vairą iš savo tėvo 2011 metais. Naujoji lyderė siekė užsitikrinti platesnio rinkėjų sluoksnio palankumą, mėgindama išdildyti Nacionalinio fronto antisemitinį įvaizdį.

Per vėliausius savivaldos rinkimus FN užsitikrino kontrolę kai kurių miestų tarybose, o kai kurie šios partijos kandidatai buvo išrinkti į regionų administracijas. Tuo tarpu apklausos rodo, kad Marine Le Pen 2017 metais gali patekti į antrąjį prezidento rinkimų ratą.

Jeanas-Marie Le Penas sakė, kad priešinsis bet kokiems drausminiams veiksmams, kurių gali imtis jo partijos vadovybė, ir kad sieks perimti partijos padalinio vadovavimą pietrytiniame Provanso, Alpių ir Žydrosios Pakrantės regione, nors dukra tokiam jo žingsniui nepritaria.

FN garbės prezidento statusą turinčiam J.-M.Le Penui nepatinka, kad partija kratosi prieš pagrindinę politikos kryptį nusistačiusio judėjimo įvaizdžio, kurį jis puoselėjo ištisus dešimtmečius.

„Ponia Le Pen sprogdina savo pačios partiją“, – konstatavo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius