Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos užsienio reikalų ministrė lankosi rusų puolamoje Odesoje

Prancūzijos užsienio reikalų ministrė Catherine Colonna ketvirtadienį atvyko į Ukrainos Odesos miestą su vizitu, kurio tikslas – pabrėžti Paryžiaus paramą Ukrainai, besipriešinančiai Rusijos invazijai.
Prancūzijos užsienio reikalų ministrė C.Colonna ir Ukrainos užsienio reikalų ministras D.Kuleba vizito gegužę metu
Prancūzijos užsienio reikalų ministrė C.Colonna ir Ukrainos užsienio reikalų ministras D.Kuleba vizito gegužę metu / „Reuters“/„Scanpix“

Ji atvyko ten, kad „parodytų Prancūzijos paramą Ukrainos suverenitetui, dabar, kaip ir anksčiau“, parašė C.Colonna socialiniame tinkle „Twitter“ kartu su nuotrauka, kurioje ji nufotografuota prie vieno iš miesto simbolių.

Nors dėl naujos Rusijos smūgių bangos naktį ir ketvirtadienio rytą vėlavo, C. Colonna vis tiek susitiko su Ukrainos kolega Dmytro Kuleba istoriniame Juodosios jūros uoste.

„Ačiū už drąsų apsilankymą“, – prie jųdviejų susitikimo mieste nuotraukos tviteryje parašė D.Kuleba.

Jie aptars „neatidėliotinus ir skubius ukrainiečių poreikius, susijusius su karine ir civiline įranga“, naujienų agentūrai AFP teigė diplomatinis šaltinis.

Po JAV ir Vokietijos sprendimų tiekti kovinius tankus kai kurie apžvalgininkai svarstė, ar Prancūzija siųs savo „Leclerc“ modelį į kovą su Maskvos pajėgomis.

D.Kuleba „Twitter“ parašė, kad „nekantriai laukia diskusijos dėl Prancūzijos vaidmens tarptautinėje tankų koalicijoje“.

Vis dėlto kol kas „prezidentas (Volodymyras) Zelenskis nesakė, kad jam reikia „Leclerc“ tankų“, teigė diplomatinis šaltinis.

Jis minėjo, jo žodžiais, akivaizdžias priežastis, susijusias su logistika, technine priežiūra ir mažomis tankų atsargomis; tankų „Leclerc“ turi mažiau šalių nei amerikietiškų „Abrams“ ir vokiškų „Leopard 2“.

Be to, „bet kuriai kariuomenei, turinčiai 10 skirtingų tipų tankų, iškiltų beveik neišsprendžiama logistinė lygtis“, pridūrė šaltinis.

Be kita ko, trečiadienį Jungtinių Tautų kultūros agentūra UNESCO, nepaisydama Rusijos pasipriešinimo, į pasaulio paveldo sąrašą įtraukė Ukrainos Odesos uostamiesčio istorinį centrą.

„Tarp šiandienos masinio raketų smūgio taikinių Rusija smogė Odesai, dėl to nutrūko elektros energijos tiekimas, – „Twitter“ parašė D.Kuleba. – Šis sunaikinimas – tai (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino atsakas į tai, kad UNESCO vakar įtraukė Odesą į Pasaulio paveldo sąrašą“.

Tikimasi, kad vėliau ketvirtadienį C.Colonna aplankys per Rusijos smūgį sugriautą elektros objektą ir centrą, kuriame gyvena pabėgėliai iš pietinio Chersono miesto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius