Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos valdžia ėmėsi reformuoti vyriausybės ir islamo santykius

Antradienį garsiojoje gotikinėje Ruano katedroje bus surengtos teroristų nužudyto kunigo Jacques‘o Hamelo laidotuvės. Po šio kruvino išpuolio Prancūzijos valdžia ėmėsi radikaliai reformuoti vyriausybės ir islamo santykius šalyje, pradėdama nuo mečečių statybų finansavimo apribojimų ir imamų ruošimo reikalų.
Prancūzijoje musulmonai dalyvavo katalikiškose mišiose
Prancūzijoje musulmonai dalyvavo katalikiškose mišiose / „Scanpix“/AP nuotr.

Praeitą antradienį Prancūziją ir visą pasaulį sukrėtęs dviejų jaunų islamistų išpuolis Prancūzijos šiaurėje, kur jų auka tapo bažnyčioje nužudytas 85-erių metų kunigas privertė šalį valdančius socialistus bent jau laikinai sustabdyti naujų islamo maldos namų statybas, jei jos finansuojamos iš užsienio.

Vietos musulmonai, o jų Prancūzijoje yra net 5 mln., taip pat prakalbo apie griežtesnę mečetėse pamokslaujančių imamų priežiūrą, nes nemaža dalis jų atvyksta iš užsienio, neretai iš Saudo Arabijos remiamų religinių centrų, kur propaguojama itin griežtų pažiūrų islamo atmaina artima islamo valstybės ideologijai.

Prancūzijos vidaus reikalų ministerija, kuri taip pat kuruoja ir religinius reikalus, jau uždarė apie 20 mečečių, kuriose buvo propaguojamos tokios idėjos, bei surengė konsultacijas su Prancūzijos musulmonų lyderiais, kad būtų atkurta Prancūzijos Musulmonų tarybos veikla.

Būtent ši institucija nuo šiol turės kontroliuoti imamų ruošimą, bei musulmonų maldos namų finansavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius