Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras: įvykiai Meliljos pasienyje buvo „ataka prieš Ispanijos teritorinį vientisumą“

Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas šeštadienį pareiškė, kad žmonių gyvybių pareikalavęs migrantų bandymas prasiveržti į Ispanijai priklausantį Meliljos anklavą Maroko šiaurėje buvo „ataka prieš Ispanijos teritorinį vientisumą“, dėl kurios jis apkaltino „mafiją, užsiimančią prekyba žmonėmis“.
Pedro Sanchezas
Pedro Sanchezas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Penktadienį ryte apie 2 tūkst. migrantų šturmavo užtvarą, skiriančią Ispanijai priklausantį Meliljos anklavą nuo Maroko. Bandydami patekti į Melilją žuvo 18 afrikiečių migrantų, rodo naujausi marokiečių tarnybų duomenys.

„Jei kas ir yra atsakingas už visa, kas įvyko pasienyje, tai yra mafija, užsiimanti prekyba žmonėmis“, – sakė P.Sanchezas per spaudos konferenciją šeštadienį.

Melilja ir kitas Ispanijos anklavas – Seuta – turi vieninteles Europos Sąjungos sausumos sienas su Afrika, todėl daugelis migrantų, bėgančių nuo skurdo ir bado, per šias teritorijas bando patekti į Bendriją.

Abu anklavus juosia spygliuotos vielos tvoros, saugomos stebėjimo kamerų ir sargybos bokštų.

Bėgant metams jau tūkstančiai migrantų mėgino kirsti 12 kilometrų sieną tarp Melilijos ir Maroko arba 8 kilometrų sieną tarp Seutos ir Maroko, lipdami per tvoras, plaukdami palei krantą ar slėpdamiesi transporto priemonėse.

P.Sanchezas pasmerkė penktadienio incidentą, pavadinęs jį „smurtine ir organizuota ataka, kurią surengė mafija, gabenanti žmones į Ispanijos teritorijoje esantį miestą“.

„Todėl tai yra ataka prieš mūsų teritorinį vientisumą“, – pabrėžė premjeras.

Jis pridūrė, kad „Maroko žandarmerijos pajėgos dirbo išvien su (Ispanijos) kariais ir saugumo institucijomis, kad atremtų šią smurtinę ataką, kurios liudininkais tapome“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius