-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidento rinkimams besiruošiančiame Somalyje per sprogdinimą žuvo keturi žmonės

Prezidento rinkimams besiruošiančiame Somalyje mažiausiai keturi žmonės žuvo trečiadienį susisprogdinus mirtininkui netoli sostinės Mogadišo oro uosto esančiame patikros punkte, pranešė policija.
Sprogdinimo vieta Somalyje
Sprogdinimo vieta Somalyje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Įvykio vietoje mačiau keturis negyvus žmones. Du iš jų buvo vyriausybės kariai; jie žuvo iškart po išpuolio“, – nurodė policijos pareigūnas Ali Hassanas.

Pasak liudininko Hamdi Nuro, keli sužeistieji buvo išvežti greitosios pagalbos automobiliu. Išsamesnės informacijos apie nukentėjusiuosius nebuvo paskelbta.

Sprogimas driokstelėjo, kuomet kandidatai į prezidentus vyko į budriai saugomą oro uosto dalį, ruošdamiesi kreiptis į įstatymų leidėjus prieš sekmadienį vyksiančius valstybės vadovo rinkimus.

Atsakomybę už išpuolį, per kurį gatvėje buvo sugriautos kelių mažų įmonių patalpos, prisiėmė džihadistų judėjimas „al Shabaab“.

Ši grupuotė priešinasi Somalio federalinei vyriausybei ir dažnai rengia kruvinus išpuolius Mogadiše bei kitose šios Rytų Afrikos valstybės vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius