Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 07 17 /17:28

Prie Atėnų kilus gamtiniam gaisrui, keliuose pajūrio kurortuose žmonėms nurodyta evakuotis

Graikiją užklupus karščio bangai, netoli Atėnų pirmadienį kilo gamtinis gaisras, pranešė ugniagesiai, o keliuose pajūrio kurortuose atsargumo sumetimais žmonėms buvo nurodyta evakuotis.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AFP“/„Scanpix“

Gaisras kilo Kuvare, esančiame maždaug už 50 km į pietryčius nuo Atėnų.

„Tai sudėtingas gaisras, vėjas labai stiprus“, jo gūsių greitis siekia iki 60 km per val., sakė ugniagesių atstovas Janis Artopijas.

Graikiją nuo praėjusios savaitės užklupusi karščio banga, šalies centrinėje dalyje oro temperatūra siekė 44 laipsnius pagal Celsijų.

Su liepsnomis dviem frontais kovojo septyni priešgaisriniai lėktuvai, keturi sraigtasparniai ir 150 ugniagesių, kuriems talkino 30 kolegų iš Rumunijos, pranešė vietos žiniasklaida.

Gaisras greitai įsiliepsnojo krūmynuose ir išplito į pietus, link Atikos regiono ir Lagonisio, Anaviso ir Saronidos kurortų.

Tiršti dūmai blokavo eismą keliuose aplink Kaliviją.

Pareigūnai liepė gyventojams palikti vietovę, o iš vietos vienuolyno buvo evakuoti vienuoliai.

Šalies spaudos agentūra ANA pranešė, kad, pučiant stipriam vėjui, netoli Korinto sąsiaurio, šalia populiaraus Lutrakio paplūdimio miesto, taip pat kilo miško gaisras.

Taip pat buvo įsakyta atsargumo dėlei evakuotis iš Lutrakio, pranešė ANA.

Atėnuose, kur termometro stulpeliai šeštadienį rodė 39 laipsnius karščio, Akropolis, vienas svarbiausių Graikijos turistų lankomų objektų, tris dienas iš eilės iki sekmadienio buvo uždarytas karščiausiomis valandomis.

Prognozuojama, kad trečiadienį Graikijoje temperatūra nukris apie 2–4 laipsnių Celsijaus, o nuo ketvirtadienio prasidės nauja karščio banga ir vietomis temperatūra pakils iki 43 laipsnių Celsijaus, pranešė nacionalinė meteorologijos tarnyba EMY.

„Esame pačiame gaisrų gesinimo laikotarpio viduryje ir tikėtina kad sąlygos bus itin sudėtingos bei palankios miškų gaisrams“, – sakė J.Artopijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius