Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prie Jemeno krantų per šaudymo incidentą žuvo jemeniečių pakrančių apsaugos pareigūnas

Vienos privačios jachtos apsaugininkai penktadienį per susišaudymą nušovė Jemeno pakrančių apsaugos pareigūną, stebėjusį ginklų kontrabandininkus, pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi laivybos saugumo kompanija „Ambrey“.
Prie Jemeno krantų tarpsta ginklų kontrabandininkai.
Prie Jemeno krantų tarpsta ginklų kontrabandininkai. / „Scanpix“ nuotr.

Pranešime sakoma, kad su Kuko Salų vėliava plaukiojanti jachta išplaukė iš Salalos Omane ir įplaukė į Jemeno vandenis.

Didžiosios Britanijos Karališkojo jūrų laivyno kovos su piratavimu grupė „United Kingdom Maritime Trade Operations“ (UKMTO) anksčiau penktadienį pranešė, kad Adeno įlankoje į pietus nuo karo draskomo Jemeno buvo užpultas neidentifikuotas laivas.

Apie pavojus laivybai įspėjanti UKMTO nurodė, kad į laivą buvo paleista šūvių ir kad „išpuolyje“ dalyvavo trys laivai, o kiekviename iš jų buvo po 3–4 žmones. Vėliau UKMTO įvykį ėmė vadinti nebe išpuoliu, o incidentu.

Pareigūnai patvirtino, kad tai buvo vyriausybinės agentūros veikla, nurodė UKMTO.

Atrodo, kad jachtoje buvusi trijų apsaugininkų komanda atsišaudydama paleido apie 150 šūvių. Žuvo jemeniečių pareigūnas, pranešė „Ambrey“.

Vienas Jemeno saugumo pareigūnas naujienų agentūrai AFP patvirtino žūties faktą ir sakė, kad pakrančių apsaugos pareigūnai laivu be vėliavos prisiartino prie jachtos klaidingai manydami, kad ja gabenami ginklai.

Dėl ankstesnių išpuolių regione būdavo kaltinami Somalio piratai, tačiau pastaraisiais metais jų sumažėjo dėl tarptautinių saugumo operacijų.

Tačiau prie Jemeno – skurdžiausios Arabijos pusiasalio šalies, kurią nuo 2015 metų krečia šimtus tūkstančių gyvybių nusinešęs pilietinis karas – incidentai tęsiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius