Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Korėjos pusiasalio artinantis taifūnui, atšaukta dešimtys skrydžių

Prie Korėjos pusiasalio besiartinant galingam taifūnui Lingling, Pietų Korėjoje penktadienį buvo atšaukta dešimtys skrydžių ir uždaryti parkai, pranešė pareigūnai.
Pietų Korėjoje ruošiamasi taifūno Lingling smūgiams
Pietų Korėjoje ruošiamasi taifūno Lingling smūgiams / „Scanpix“/AP nuotr.

Korėjos meteorologijos asociacija nurodė, kad šeštadienio popietę taifūnas turėtų praslinkti vakarine Pietų Korėjos pakrante, o tos dienos vakarą audra turėtų pasiekti Šiaurės Korėją.

Agentūra perspėjo apie galimus potvynius, nuošliaužas ir žalą, kurią gali padaryti smarkios liūtys ir vėjai, šalyje siausiantys iki sekmadienio ryto.

Šiaurės Korėjos oficialioji naujienų agentūra KCNA nurodė, kad „visos šalies sritys ir objektai imasi griežtų priemonių, kad užkirstų kelią potvynių ir liūčių su vėjais nuostoliams“.

Penktadienio vakarą vietos (popietę Lietuvos) laiku audra buvo 300 km į pietvakarius nuo pietinės Čedžu salos.

Taifūnas slenka šiaurės kryptimi 33 km per val. greičiu ir neša vėją, kurio greitis siekia 155 km per val., nurodė Pietų Korėjos meteorologijos agentūra.

Pietų Korėjos transporto ministerija pranešė, kad tarptautiniame Čedžu oro uoste penktadienio vakarą buvo atšaukta 80 skrydžių, o kiek vėliau visoje šalyje turėtų būti atšaukta dar daugiau skrydžių.

Švietimo ministerijos duomenimis, apie 300 mokyklų Čedžu paleido mokinius anksčiau namo, kad jie spėtų su šeimomis pasiruošti artėjančiam taifūnui.

Tuo metu Seule buvo uždaryti viešieji parkai ir zoologijos sodai, o vienas sostinės pareigūnas nurodė, kad jie bus uždaryti iki sekmadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius