Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Taivano įvyko 6,2 balo žemės drebėjimas

Stiprus 6,2 balo žemės drebėjimas ketvirtadienį supurtė vandenyno dugną netoli Taivano, pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS), bet kol kas nebuvo jokių pranešimų apie padarytą žalą.
Taivano vėliava
Taivano vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Požeminių smūgių epicentras buvo prie salos rytinės pakrantės, o židinys glūdėjo 74 km gylyje, nurodė USGS. Drebėjimas įvyko 21 val. 19 min vietos (15 val. 19 min. Lietuvos) laiku.

Sostinėje Taibėjuje gyventojai pranešė jautę kratymą pastatuose. Vietos žiniasklaida skelbė, kad požeminiai smūgiai buvo juntami visoje saloje.

„DIDŽIULIS žemės drebėjimas kaip tik dabar Taivane“, – parašė vienas „Twitter“ vartotojas ir pridūrė, kad drebėjimas prasidėjo jam važiuojant automobiliu iš darbo namo.

„Maniau, kad sprogo padanga. Paaiškėjo, kad tai didelis drebėjimas!“ – rašė vyras.

Šiauriniame Taojuano mieste buvo sustabdyti metropoliteno traukiniai, informavo tarnybos ir nurodė vertinančios požeminių smūgių poveikį.

Taivaną, esantį ties dviejų tektoninių plokščių sandūra, dažnai sukrečia žemės drebėjimai.

1999 metų rugsėjį 7,6 balo požeminiai smūgiai nusinešė apie 2,4 tūkst. žmonių gyvybių. Ši gaivalinė nelaimė buvo pražūtingiausia per salos istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius