TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 04 05 /13:36

Prieš debatus stadione kandidatai į Ukrainos prezidentus atliko alkoholio ir narkotikų testą

Prieš antrąjį prezidento rinkimų turą dabartinis šalies vadovas Petro Porošenka priėmė varžovo komiko Volodymyro Zelenskio mestą iššūkį dalyvauti Olimpiniame stadione Kijeve rengiamuose debatuose, o prieš juos atlikti alkoholio ir narkotikų testą.
Petro Porošenka
Petro Porošenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį ryte abu kandidatai pridavė mėginius alkoholio ir narkotikų testui. Tiesa, skirtingose laboratorijose: P.Porošenka – Olimpinio stadiono laboratorijoje, kur jo laukė dešimtys žurnalistų.

P.Porošenka tiesiogiai transliavo savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, kaip jam iš rankos imamas kraujas.

„Kuriame naujas tradicijas“, – besišypsodamas kalbėjo prezidentas.

Medikai nurodė taip pat paėmę jo šlapimo ir plaukų mėginius.

Po procedūros P. Porošenka pareiškė, jog įrodyti, kad kandidatai neturi problemų su narkotikų ir alkoholio vartojimu, yra „nacionalinio saugumo reikalas“.

Vienas iš gydytojų, Volodymyras Jaris, nurodė, kad pirmieji P.Porošenkos tyrimų rezultatai yra neigiami.

Tuo metu V. Zelenskis tyrėsi privačioje klinikoje, kurią kontroliuoja vienas iš jo šalininkų. Jis sakė nepasitikintis laboratorija Olimpiniame stadione ir atmetė konkurento pasiūlymą išsitirti drauge.

„Man paėmė kraujo, išsiurbė visą mano kraują. Daug jo turiu – savo jauno kraujo“, – kalbėjo V. Zelenskis, regis, norėdamas pašiepti savo vyresnį konkurentą.

Jis tvirtino, kad jo tyrimų rezultatai bus aiškūs po trijų dienų.

VIDEO: Prieš debatus kandidatai į Ukrainos prezidentus atliko narkotikų testą

Metė iššūkį prezidentui

Pirmajame prezidento rinkimų ture 30,24 proc. balsų surinkęs V.Zelenskis savaitės pradžioje paviešino vaizdo įrašą, kuriame kvietė P.Porošenką dalyvauti debatuose, rengiamuose Olimpiniame stadione.

Vaizdo įraše komikas iškėlė ir kitas sąlygas, pavyzdžiui, kad debatus galėtų transliuoti visi kanalai, juose turėtų teisę dalyvauti visi kandidatai.

„Kandidatams privaloma sveikatos patikra, jie turi įrodyti rinkėjams, jog jie – ne alkoholikai, ne narkomanai. Šaliai reikia sveiko prezidento“, – vaizdo įraše kalbėjo V.Zelenskis.

Komikas reikalavo, kad P.Porošenka pasakytų, jog „debatai vyks ne su Kremliaus ar Kolomoiskio marionete, ne su vatniku, ne su mažosios Rusijos veikėju, ne su banditu, ne su klounu, o su kandidatu į Ukrainos prezidento postą Volodymyru Zelenskiu“.

VIDEO: Volodymyras Zelenskis kviečia Petro Porošenką į debatus olimpiniame stadione

Trečiadienio naktį P.Porošenka, kuriam pirmajame rinkimų ture paramą išreiškė 15,95 proc. ukrainiečių, priėmė V.Zelenskio iššūkį.

„Debatų taisyklės išdėstytos Prezidento rinkimų įstatyme, prašau paskaitykite. Jie gali vykti visuomeninės televizijos bazėje, ir juos transliuotų visi kanalai dešimtims milijonų žmonių. Bet jei stadionas, tai stadionas. Laukiu jūsų, Volodymyrai Oleksandrovičiau“, – pareiškė P.Porošenka.

Ketvirtadienį V.Zelenskis išreiškė dar vieną idėją debatams – kad juos moderuotų buvusi premjerė Julija Tymošenko, prezidento rinkimuose likusi trečioje vietoje.

Savo ruožtu P.Porošenko atšovė, kad toks pasiūlymas – nepagarba tiek J.Tymošenko, tiek jos partija „Batkivščina“.

Ukrainos visuomeninio transliuotojo direktorius Zurabas Alasania „Kyiv Post“ patvirtino, kad jau ruošiamasi debatams Kijevo Olimpiniame stadione. Tiesa, kol kas neaišku, kas sumokės už jų organizavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius