Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš Indijos rinkimų kulminaciją Kolkatoje susidarė kritinė padėtis

Susirėmimai tarp premjero Narendros Modi ir opozicijos lyderio šalininkų trečiadienį smarkiai padidino įtampą svarbiame Indijos mieste Kolkatoje prieš paskutinį itin atkaklių šalies rinkimų etapą.
Susirėmimai Kolkatoje
Susirėmimai Kolkatoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Indija Rinkimai

Vėlai antradienį per susirėmimus gatvėse buvo areštuoti dešimtys žmonių.

Dėl neramumų valdančiosios partijos „Bharatiya Janata“ (BJP) prezidentas Amitas Shahas turėjo lydimas policijos išeiti iš rinkimų kampanijos mitingo šiame Vakarų Bengalijos valstijos didmiestyje, sakoma žiniasklaidos pranešimuose.

Per neramumus, dėl kurių BJP ir jos konkurentai „Trinamool Congress“ (TMC) piktai kaltino vieni kitus, buvo sunaikinta garsaus bengalų reformuotojo Ishwaro Chandros Vidyasagaro statula, nusiaubtas jo vardo koledžas.

Šioje rytinėje valstijoje per šešias savaites trunkantį ir sekmadienį pasibaigsiantį rinkimų procesą smurtas buvo prasiveržęs ne kartą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Narendra Modi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Narendra Modi

N.Modi BJP tikisi atimti iš TMC daugelį iš 42 vietų valstijos parlamente ir taip kompensuoti kituose regionuose prognozuojamus nuostolius.

BJP kaltino Vakarų Bengalijos vyriausiąją ministrę Mamatą Banerjee surežisavus atakas prieš A.Shaho agitacinę kelionę per Kolkatą.

„Ar Bengalija įsitaisė gangsterių vyriausybę? TMC ataka prieš Amito Shaho taikų mitingą yra apgailėtina“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė finansų ministras Arunas Jaitley.

M.Banerjee, kuri trečiadienį sušaukė protesto mitingą, atkirto kaltinimu, kad A.Shahas elgiasi „kaip koks dievas“.

Indijos politikos stebėtojai sako, kad agresyvi N.Modi partijos kampanija prieš TMC Vakarų Bengalijoje pavertė valstiją vienos nuožmiausių rinkimų kovų lauku.

N.Modi triuškinamai laimėjo 2014 metų rinkimus, bet dabar turėtų prarasti savo bendrą daugumą. Geras pasirodymas Vakarų Bengalijoje reikšmingai pagerintų jo šansus laimėti antrą kadenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius