Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prieš karą protestavusi Rusijos TV redaktorė ragina rusus netylėti

Rusijos valstybinės televizijos redaktorė, tiesioginio eterio metu surengusi protestą prieš Maskvos invaziją Ukrainoje, sekmadienį paragino kitus rusus pasisakyti prieš „siaubingą karą“.
Marina Ovsianikova
Marina Ovsianikova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip žinoma, praėjusį pirmadienį „Pirmojo kanalo“ redaktorė Marina Ovsianikova labiausiai žiūrimos vakaro žinių laidos „Vremia“ metu įsiveržė į studiją, laikydama plakatą su užrašu „Karui – ne“.

Vėliau ji buvo sulaikyta Maskvoje ir netrukus nubausta 30 tūkst. rublių (260 eurų) bauda. Nepaisant to, kad buvo paleista į laisvę, moteris gali būti toliau teisiama ir rizikuoja gauti laisvės atėmimo bausmę dėl drakoniškų naujų įstatymų pažeidimo.

Sekmadienį, kalbėdama su amerikiečių žurnalistais, M.Ovsianikova sakė, kad jos sprendimas protestuoti buvo „spontaniškas“, tačiau gilaus nepasitenkinimo valdžia jausmas kaupėsi kelerius metus. Toks pat jausmas esą yra apėmęs ir daugelį jos kolegų, sakė moteris.

„Per mūsų valstybinius kanalus skelbiama propaganda tampa vis labiau ir labiau iškreipta, o dėl Rusijos politikai taikomo spaudimo negalime likti abejingi“, – „ABS News“ laidai „This Week“ sakė M.Ovsianikova.

„Kai kalbėjausi su savo draugais ir kolegomis, visi iki paskutinės akimirkos negalėjo patikėti, kad toks dalykas gali įvykti. Kad šis siaubingas karas įvyks, – vertėjo padedama sakė moteris, šiuo metu esanti Maskvoje. – Vos prasidėjus karui, aš negalėjau miegoti, aš negalėjau valgyti. Ėjau į darbą ir po savaitę trukusio šios situacijos nušvietimo atmosfera („Pirmajame kanale“) tapo tokia nemaloni, kad suvokiau, jog nebegaliu ten eiti.“

M.Ovsianikova sakė svarsčiusi prisijungti prie protesto kokioje nors viešoje vietoje, tačiau pamatė, kaip protestuotojai suimami ir kad jiems gresia kalėjimas.

„Aš nusprendžiau, kad galbūt galėčiau padaryti ką nors prasmingo... Ir galėčiau likusiam pasauliui parodyti, jog rusai yra prieš karą, ir parodyti rusams, kad visa tai – tiesiog propaganda“, – sakė ji.

M.Ovsianikova sakė, kad tikėjosi „galbūt paskatinti kai kuriuos žmones pasisakyti prieš karą“.

Anksčiau interviu televizijai „France 24“ ji sakė, kad jos protestas „sugadino mūsų šeimos gyvenimą“.

„Tačiau turime padaryti tašką šiam brolžudiškam karui, kad ši beprotybė nevirstų branduoliniu karu. Tikiuosi, kad kai mano sūnus bus vyresnis, jis supras, kodėl tai padariau“, – tuomet sakė M.Ovsianikova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius