Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš metus nukauti karininkai Irake prisiminti aidint prieš JAV nukreiptiems šūkiams

Tūkstančiai irakiečių sekmadienį pasmerkė „amerikiečių okupantus“ paminėdami prieš metus amerikiečių bepiločio nukautų įtakingo Irano generolo Qasemo Soleimani ir jo irakiečio leitenanto Abu Mahdi al Muhandiso atminimą.
Demonstracija Bagdade
Demonstracija Bagdade / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Aršius priešininkus JAV ir Iraną prie karo slenksčio atvedusios jų mirties Bagdade metinės taip pat buvo paminėtos ir Irane, Sirijoje, Libane, Jemene ir kitose pasaulio dalyse.

Artėjant minėtų šiitų musulmonų karininkų mirties metinėms pastarosiomis savaitėmis regione vėl padidėjo įtampa.

Galingas Iraną palaikantis sukarintas tinklas „Hashed al Shaabi“, kurio lyderio pavaduotojas buvo A.Mahdi al Muhandisas, Irake surengė pykčio persmelktų protesto akcijų pagerbti A.Mahdi al Muhandiso ir generolo Q.Soleimani, vadovavusio Irano Revoliucinės gvardijos elitinių Kudso (Jeruzalės) pajėgoms, atminimą.

Tūkstančiai juodai apsirengusių gedinčiųjų šeštadienio vakarą susirinko prie tos vietos netoli Bagdado tarptautinio oro uosto, kur JAV bepilotis apšaudė du automobilius. Tuomet žuvo abu minėti karininkai ir dar aštuoni vyrai.

Žvakių šviesoje susirinkusieji pagerbė „kankinius“ ir pasmerkė Ameriką, kurią vadino „didžiuoju šėtonu“.

„Mes sakome Amerikai ir islamo priešams, kad jie gali mums sukelti didžiausių aukų, tačiau mes ir toliau priešinsimės, nepaisant kraujo praliejimo“, – sakė „Hashed al Shaabi“ rėmėjas Batulis Najjaras.

„Hashed al Shaabi“ tinklas, kurio grupuotes Vašingtonas kaltina dėl jos ambasados ir karių apšaudymo raketomis, vis dažniau meta iššūkį premjerui Mustafai al Kadhemi, kurį jis kaltina padėjus surengti bepiločio atakas.

Dėl to karo nustekentoje ir politiškai susiskaldžiusioje šalyje, į kurią Jungtinės Valstijos įsiveržė 2003 metais, vėl smarkiai padidėjo įtampa. Padėtis šalyje taip pat yra sunki dėl žemų naftos kainų sukeltos ekonominės krizės ir koronaviruso pandemijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius