-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 10 /20:51

Prieš rinkimus Izraelyje Benjaminas Netanyahu vyks vizito į Rusiją

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu vėliau šią savaitę planuoja apsilankyti Rusijoje, antradienį pranešė jo biuras.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši kelionė vyks likus kelioms dienoms iki rugsėjo 17-osios visuotinių rinkimų Izraelyje, per kuriuos premjeras sieks būti perrinktas ir išlaikyti valdžią.

B.Netanyahu ketvirtadienį vyks į Juodosios jūros kurortą Sočį, kur turėtų susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Izraelio lyderis mėgina paskutinę minutę užsitikrinti daugiau balsų prieš rinkimus, siekdamas išsaugoti valdžią savo rankose ir išlikti ilgiausiai pareigas einančiu šalies premjeru.

Dalis jo strategijos – pabandyti perimti balsų iš savo varžovo Avigdoro Liebermano, vadovaujančio nacionalistinei partijai „Yisrael Beitenu“ („Izraelis – mūsų namai“), pasikliaunančiai buvusioje Sovietų Sąjungoje šaknų turinčių izraeliečių parama.

B.Netanyahu taip pat nori pademonstruoti, kad palaiko glaudžius santykius su pasaulio lyderiais, tokiais kaip V.Putinas ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas, siekdamas sukurti nepakeičiamo Izraelio lyderio įvaizdį.

Anksčiau šį savaitę ministras pirmininkas pranešė, jog veikiausiai nuvyks į Rusiją aptarti su V.Putinu Irano veiklos kaimyninėje Sirijoje.

Izraelis surengė šioje karo draskomoje šalyje tūkstančius antskrydžių prieš numanomus iraniečių ir Teherano palaikomo šiitų judėjimo „Hezbollah“ taikinius.

Tiek Rusija, tiek Iranas, tiek „Hezbollah“ palaiko sirų prezidentą Basharą al Assadą per jo šalyje besitęsiantį pilietinį karą.

Izraelis ir Rusija, siekdami išvengti atsitiktinių susirėmimų, Sirijoje atidarė „karštąją liniją“, bet ši sistema nepadėjo išvengti 2018-ųjų rugsėjį įvykusio „draugiškos ugnies“ incidento.

Tąkart Sirijos oro erdvės gynybos sistemos per izraeliečių reidą atsitiktinai numušė Rusijos lėktuvą ir supykdė Kremlių, užkrovusį atsakomybę už tą incidentą žydų valstybei.

B.Netanyahu taip pat buvo susitikęs su V.Putinu Maskvoje likus kelioms dienoms iki balandžio 9 dieną vykusių rinkimų.

Izraeliečių premjerui po to balsavimo nepavyko suformuoti koalicinės vyriausybės, todėl jis nusprendė sušaukti naujus rinkimus.

B.Netanyahu šįkart ir vėl varžosi su rimtu oponentu – buvusiu kariuomenės vadu Benny Gantzu, vadovaujančiu centristų aljansui „Mėlyna ir balta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius