Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Protestuotojai Honkonge prisidėjo prie rekordinio vietos valdžios rinkimų aktyvumo

Honkongo rinkėjai sekmadienį rekordiškai aktyviai balsavo vietos valdžios rinkimuose.
Honkonge skaičiuojami rinkėjų balsai.
Honkonge skaičiuojami rinkėjų balsai. / „Scanpix“/AP nuotr.

Kelis mėnesius mieste protestuojantys žmonės tikisi, kad rinkimų rezultatai paspaus Pekino remiamą vietos Vyriausybę įsiklausyti į jų reikalavimus.

Rinkimuose į 18 rajonų tarybų prie balsavimo punktų susidarė ilgos eilės. Tikimasi, kad rekordinis rinkėjų aktyvumas bus naudingas prodemokratinėms jėgoms.

Rinkimų komisija pranešė, kad balsavime dalyvavo 71 proc. iš 4,13 mln. rinkėjų.

Tai yra didžiausias aktyvumas Honkongo istorijoje vietos rajonų tarybų rinkimuose nuo tada, kai jos buvo įvestos 1997 metais.

452 tarybos narių, spręsiančių bendruomeninio lygio problemas tokias kaip autobusų maršrutai ar šiukšlių išvežimas, rinkimai tradiciškai sukelia mažai susidomėjimo, tačiau balsavimas įgavo naują reikšmę pastarųjų mėnesių politinių neramumų Honkonge kontekste.

Rajonų tarybos iki šiol buvo dominuojamos Pekinui lojalių politikų. Kai kurie rinkėjai teigia, kad pokyčiai per šiuos rinkimus gali suteikti naujo impulso protestams.

„Nors vienas balsas gali padėtik tik visai nedaug, aš vis tiek tikiuosi, kad jis gali pakeisti visuomenę ir kažkuria prasme paremti protestus gatvėse“, – naujienų agentūrai AFP sakė pirmą kartą balsavęs 19-metis studentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius