-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 30 /2016 05 01

Protestuotojai įsiveržė į Irako parlamentą Bagdado „žaliojoje zonoje“

Tūkstančiai įpykusių protestuotojų šeštadienį įsiveržė į įtvirtintą Bagdado „žaliąją zoną“ ir joje esantį Irako parlamento pastatą, parlamentarams ir vėl nesugebėjus patvirtinti naujų ministrų.
Įpykę demonstrantai
Įpykę demonstrantai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Irakas

Džiūgaudamos minios, kuriose daugiausiai buvo šiitų dvasininko Moqtados al Sadro šalininkų, įsiveržė į pagrindinę posėdžių salę, skandavo savo lyderį aukštinančius šūkius ir pareiškė, kad išgyvendino korupciją.

Sostinėje jau galiojo didelio laipsnio parengtis prieš svarbią šiitų piligriminę kelionę, kuri šeštadienį tapo išpuolio taikiniu – per bombos sprogimą žuvo 23 žmonės. Tačiau po to, kai protestuotojai įsiveržė į „žaliąją zoną“, buvo imtasi papildomų saugumo priemonių.

„Jūs čia neliksit! Tai jūsų paskutinė diena „žaliojoje zonoje“, – šaukė vienas protestuotojas tūkstančiams įsiveržus į vidų.

Be parlamento komplekso šioje griežtai saugomoje sostinės zonoje yra įsikūrusios prezidentūra, premjero įstaiga ir kelios ambasados, tarp jų – Jungtinių Valstijų ir Didžiosios Britanijos.

Protestuotojai nuvertė kelis sprogimams atsparios betoninės sienos, kuri juosia „žaliąją zoną“, blokus, kad atvertų praėjimą, be to, ir lipo per pačią sieną.

Tada jie patraukė į parlamentą, kur kai kas siautėjo ir laužėsi į kabinetus, o kiti šaukė „ramiai, ramiai“ ir bandė užkirsti kelią niokojimui, pranešė AFP žurnalistas.

Saugumo pajėgos stebėjo, bet prieš protestuotojus nestojo.

Maždaug šešios valandos po to, kai buvo įsiveržta į „žaliąją zoną“, ir nepaisydamas chaoso, premjeras Haideras al Abadi paskelbė pareiškimą, kuriame teigė, kad situaciją Bagdade „kontroliuoja saugumo pajėgos“, ir ragino protestuotojus grįžti į „nustatytus protestų rajonus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius