Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichiatrijos klinikoje laikomo Sibiro šamano advokatai prašo EŽTT padėti jį išlaisvinti

Į psichiatrijos ligoninę nusiųsto Sibiro šamano Aleksandro Gabyševo, norėjusio „išguiti“ Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, advokatai kreipėsi į Europos Žmogaus Teisių Teismą (EŽTT) su prašymu imtis laikinųjų priemonių, kad jis būtų paleistas, nes klinikoje jo sveikatai esą yra iškilęs pavojus, pirmadienį pranešė teisininkai.
Aleksandras Gabyševas
Aleksandras Gabyševas / Asmeninio albumo nuotr.

„Pateikėme prašymą pagal EŽTT reglamento 39 taisyklę laikinosios priemonės, kuriame prašome imtis skubių laikinųjų priemonių ir paleisti Gabyševą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pirmadienį sakė žmogaus teisių gynimo organizacijos „Pravozaščita Otkrytki“ koordinatorius Aleksejus Prianišnikovas.

Anot jo, EŽTT galėtų priimti sprendimą dėl tokių priemonių per kelias dienas.

„Gabyševas nuo gegužės 12 dienos yra psichiatrijos klinikoje, kur gydomas vaistais be atitinkamo teismo įsakymo“, – teigė A.Prianišnikovas.

Šamanu save vadinantis A.Gabyševas kovo mėnesį išvyko į 8 000 km kelionę iš gimtosios Jakutijos į Maskvą, siekdamas „išguiti Putiną“ ir „atkurti liaudies valdžią“.

Jis buvo nuėjęs maždaug trečdalį dvejus metus turėjusios trukti kelionės, ir eidamas per Rusijos miestus pritraukė daug sekėjų.

Dėl savo užsispyrimo ir tiesmukų pareiškimų apie V.Putiną jis sulaukė žiniasklaidos dėmesio ir simpatijų socialiniuose tinkluose.

Naktį į rugsėjo 19-ąją A.Gabyševui ir jį lydinčiai komandai nakvojant prie Baikalo ežero, šamaną pagrobė kaukėti pareigūnai.

Vėliau vyrui buvo iškelta baudžiamoji byla už „viešus raginimus imtis ekstremistinės veiklos“; jis buvo paguldytas į psichiatrijos kliniką. Valstybinių institucijų ekspertai pripažino jį nepakaltinamu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius