Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.T.Erdoganas: JAV neįvykdė savo įsipareigojimų pagal Sirijos paliaubų susitarimą

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį pareiškė pasakysiąs Jungtinių Valstijų vadovui Donaldui Trumpui, kad Vašingtonas turi labiau pasistengti, kad įgyvendintų jų pasirašytą paliaubų susitarimą, sudarytą siekiant nutraukti turkų puolimą Sirijoje.
D.Trumpas ir R.T.Erdoganas
D.Trumpas ir R.T.Erdoganas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pasiremdamas dokumentais pasakysiu jam, kad dėl operacijos [Sirijoje] mūsų pasiektas susitarimas nebuvo iki galo įgyvendintas“, – sakė R.T.Erdoganas žurnalistams prieš išvykdamas į Vašingtoną.

Turkija spalio 17 dieną sudarė susitarimą su Jungtinėmis Valstijomis nutraukti savo karinį puolimą Sirijos šiaurėje mainais į Vašingtono garantijas, kad Sirijos kurdų pajėgos atsitrauks iš nustatytos vadinamosios saugumo zonos.

Po kelių dienų Ankara sudarė atskirą susitarimą su Rusija, pagal kurį Maskva sutiko užtikrinti, kad kurdų pajėgos atsitrauks iš aplinkinių rajonų.

Turkija praėjusį mėnesį pradėjo šią karinę operaciją, kad atstumtų kurdų kovotojus nuo savo sienos ir sukurtų zoną Sirijos pabėgėliams repatrijuoti.

Tačiau antradienį R.T. Erdoganas sakė, kad kurdų „teroristų grupės“ dar nepasitraukė iš svarbiausių miestų, įskaitant Mandžibą, Tal Abjadą, Kamišli ir Tal Rifato.

„Deja, kol kas negalima konstatuoti, kad teroristų grupės pasitraukė iš regiono“, – kalbėjo jis.

VIDEO: Nufilmuota, kaip supykę Kamišlio civiliai bulvėmis apmėtė išvažiuojančius JAV šarvuočius

„Nei Rusija, nei Jungtinės Valstijos per nustatytą laiką nepašalino teroristinių grupių“, – pridūrė Turkijos vadovas.

R.T.Erdoganas sakė iškelsiąs šį klausimą, kai susitiks su D. Trumpu, o sugrįžęs iš Vašingtono pasikalbės apie tai telefonu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Turkijos prezidentas vyksta į JAV sudėtingu dvišalių santykių laikotarpiu, tarp Vašingtono ir Ankaros tvyrant įtampai dėl nesutarimų Sirijos klausimu, taip pat – dėl Atstovų Rūmų sprendimo pripažinti genocidu per Pirmąjį pasaulinį karą osmanų pajėgų vykdytas armėnų žudynes.

Visgi R.T.Erdoganas pridūrė: „Nepaisant ūkanos mūsų santykiuose, esame sutarę... su ponu D. Trumpu pagerinti mūsų santykius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius