Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.T.Erdoganas: JAV pasitraukimas iš Sirijos – pozityvus žingsnis

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pirmadienį sveikino Vašingtono pranešimą, kad iš Sirijos šiaurės atitraukiama 1 tūkst. JAV karių.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tai pozityvu“, – žurnalistams sakė R.T.Erdoganas, kai jo buvo paklausta apie Pentagono vadovo Marko Esperio sekmadienio pranešimą.

VIDEO: Turkija paskelbė apie operacijos Sirijoje pradžią, pranešama apie bombardavimą

Turkija jau šeštą dieną vykdo puolimą prieš kurdų pajėgas Sirijos šiaurėje ir jau užėmė du svarbius miestus – Tel Abjadą ir Ras al Ainą.

Pasak R.T.Erdogano, jis tikisi, kad kurdų pajėgos pasitrauks ir iš kitų svarbių miestų, tokių kaip Manbidžas.

„Kai Manbidžas bus evakuotas, mes, Turkija, ten neįžengsime. Ten grįš... mūsų broliai arabai, kurie yra tikrieji savininkai, gentys. Mūsų tikslas yra užtikrinti jų sugrįžimą ir saugumą tenai“, – sakė jis.

Turkijos prezidentas taip pat sveikino Rusijos „pozityvų požiūrį“ ir sakė, kad Maskva neatrodo daranti kokių nors kliūčių kito svarbaus miesto, Ain al Arabo, puolimui.

„Dabar daug gandų, bet atrodo, kad... su kol kas pozityviu Rusijos požiūriu nebus jokių problemų Ain al Arabe“, – sakė jis.

Turkijos prezidentas vėl kritikavo sąjungininkus Vakaruose, kurie griežtai nepritarė operacijai Sirijoje. Prancūzija, Vokietija ir Italija yra tarp šalių, dėl šio puolimo sustabdžiusių ginklų tiekimą Turkijai.

„Ką palaikysite? Savo NATO sąjungininkę ar teroristus? Jie negali atsakyti. Neįmanoma suprasti tikslo ir priežasties to, ką jie daro, – piktinosi R. T. Erdoganas. – Aš galvoju, ar tai dėl to, kad Turkija yra vienintelė šalis NATO, kurios žmonės yra musulmonai?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius