-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.T.Erdoganas naujas JAV remiamas pajėgas Sirijoje grasina „sunaikinti užuomazgoje“

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pirmadienį pagrasino sutrukdyti naujų JAV remiamų, 30 tūkst. narių turėsiančių pasienio saugumo pajėgų Sirijos šiaurėje kūrimui.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas naujas JAV remiamas pajėgas Sirijoje grasina „sunaikinti užuomazgoje“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Amerika pripažino, kad kuria teroro armiją prie mūsų sienos. Mums reikia sunaikinti šią teroro armiją pačioje užuomazgoje“, – sakė R.T.Erdoganas.

Turkijos pareigūnai jau anksčiau pasisakė prie šias naujas pajėgas, kuriose dominuotų kurdų Liaudies apsaugos daliniai (YPG), Turkijos vyriausybės laikomi teroristine organizacija.

YPG pernai atliko svarbų vaidmenį Sirijos demokratinių pajėgų (SDF) aljanse, išstūmusiame džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ kovotojus iš Rakos miesto, jų stambaus bastiono šiaurinėje Sirijoje.

Savaitgalį amerikiečių pareigūnai nurodė, kad naujos pajėgos yra reikalingos siekiant daugiau dėmesio skirti sienų apsaugai šiaurinėje Sirijoje.

Įtampa Ankaros ir Vašingtono santykiuose vėl padidėjo R.T.Erdoganui jau ne pirmą kartą pagrasinus, kad Turkija gali pradėti operaciją prieš YPG, siekdama išvaryti šią grupuotę iš kurdų kontroliuojamo Afrino rajono šiaurinėje Sirijoje.

Pirmadienį Turkijos prezidentas patvirtino, kad Turkijos armija yra pasiruošusi „bet kurią akimirką“ pradėti operaciją prieš YPG Sirijoje.

„Pasiruošimas baigtas, operacija gali prasidėti bet kurią akimirką“, – pareiškė R.T.Erdoganas.

Nors Vašingtonas laiko kurdų Liaudies apsaugos dalinius itin svarbiais pagalbininkais kovoje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) Sirijoje, Turkija ir jos sąjungininkės YPG laiko „teroristine“ grupuote, susijusia su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK).

Turkijos vicepremjeras ir vyriausybės atstovas Bekiras Bozdagas socialiniame tinkle „Twitter“ perspėjo Jungtines Valstijas, esą jos „žaidžia su ugnimi“ ir jų veiksmai yra „nesuderinami su draugyste, aljansu arba strategine partneryste“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius