Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Tillersonas: JAV pajėgos nesitraukia iš Sirijos, nes valdžioje tebėra B.al Assadas

Viena iš priežasčių, kodėl JAV pajėgos nesitraukia iš Sirijos – valdžioje tebesantis šios šalies autoritarinis prezidentas Basharas al Assadas, trečiadienį pareiškė JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas
Rexas Tillersonas Briuselyje
Rexas Tillersonas: JAV pajėgos nesitraukia iš Sirijos, nes valdžioje tebėra B.al Assadas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Visiškas amerikiečių karinio personalo išvedimas (iš Sirijos) dabar atgaivintų Assadą ir suteiktų jam galimybę ir toliau tęsti žiaurumus savo tautos atžvilgiu“, – sakė jis Kalifornijos valstijoje esančiame Stanfordo universitete.

Jis pažymėjo, kad amerikiečių karinis buvimas toje šalyje „užtikrins galutinę pergalę prieš (džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“) IS bei padės praskinti kelią, kad vietinė civilinė valdžia galėtų valdyti savo išlaisvintuose rajonuose“.

Pasak R.Tillersono, „Assado pasitraukimas per Ženevos procesą, prižiūrimą JT (Jungtinių Tautų), sudarys sąlygas tvirtai taikai Sirijos viduje bei užtikrins saugumą besiribojančioms su Sirija valstybėms“.

JAV valstybės sekretorius paminėjo penkis tikslus, kuriuos jo šalis nori pasiekti Sirijoje: visiškai nugalėti IS, išspręsti konfliktą pagal Ženevos procesą, prižiūrimą JT, sumažinti Irano įtaką, sudaryti sąlygas pabėgėliams savo noru sugrįžti namo ir pašalinti iš šių šalių masinio naikinimo ginklus.

„(JAV prezidento Donaldo) Trumpo administracija įgyvendina naują strategiją, kad (Sirijoje) pasiektų šiuos tikslus. Svarbi jos dalis susijusi pastangomis reikšmingai plėsti diplomatinius veiksmus, tęsiantis kariniams laimėjimams. Mūsų diplomatinės pastangos bus apibūdinamos kaip stabilizacijos iniciatyvos ir naujos pastangos sureguliuoti politinį Sirijos konfliktą“, – teigė R.Tillersonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius