-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas pavydi žuvusiems Saudo Arabijoje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė užuojautą Saudo Arabijos karaliui Salmanui dėl daugybės maldininkų žūties per ritualinį musulmonų renginį Mino slėnyje, pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„V.Putinas perdavė nuoširdžios užuojautos žodžius žuvusiųjų artimiesiems ir draugams, palinkėdamas kuo greičiau pagyti sužeistiesiems“, – sakoma pranešime.

Kaip neseniai pranešė Saudo Arabijos monarchijos civilinės saugos tarnybos, maldininkų, žuvusių per spūstį vykstant kasmetinio hadžo apeigoms, skaičius padidėjo iki 717 įvairių tautybių žmonių.

Pareigūnai nurodė, kad per spūstį Minoje, didelėje lygumoje, esančioje už penkių kilometrų nuo šventojo Mekos miesto, kur kone du milijonai piligrimų dalyvauja paskutinėse didžiosiose hadžo apeigose, dar mažiausiai 805 žmonės buvo sužeisti.

Tuo tarpu musulmoniškos Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas BBC naujienų rusų kalba tarnybai sakė, kad žuvusiems šventoje žemėje belieka tik pavydėti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Ramzanas Kadyrovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Ramzanas Kadyrovas

„Tai, kas įvyko Minoje, žinoma, tragiškas atvejis. Bet mes negalime taip kalbėti, nes kiekvienas musulmonas, atlikdamas hadžą Saudo Arabijoje, svajoja numirti ten. Alachas atleidžia nuodėmes visiems, kas numirė, atlikdamas hadžą. Kiekvienas musulmonas trokšta pamatyti Alachą. Taigi, tai ir tragedija, ir didžiulė Aukščiausiojo dovana“, – kalbėjo R.Kadyrovas.

Įsitikinęs, kad Saudo Arabijos valdžia padarys viską įmanoma ir neįmanoma, kad būtų užtikrintas tikinčiųjų saugumas, R.Kadyrovas pažymėjo: „Bet viskam yra Aukščiausiojo valia. Kas įvyko, tai įvyko. Aš tariu visiems užuojautos žodžius. Tegu Alachas priims jų hadžą. Jie mirė per švenčiausią dieną, švenčiausioje musulmonams vietoje, todėl jie labai laimingi žmonės, mes jiems pavydime. Duok Dieve, kad mes juos sutiktume rojuje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius