Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramzanas Kadyrovas suteikė teisę Čečėnijos pareigūnams šaudyti į rusų kolegas

Net keliais ordinais po Boriso Nemcovo nužudymo apdovanotas Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas toliau demonstruoja savo galią. Čečėnijos vadovas leido vietos teisėsaugos organų atstovams šaudyti į kolegas iš Rusijos, jei šie užsiims nesankcionuota veikla, skelbia Rusijos žiniasklaida.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Taip R.Kadyrovas sureagavo į incidentą, kurio metu policininkas iš Stavropolio miesto Grozno miesto Lenino rajone nušovė suėmimui besipriešinusį įtariamąjį.

„Mūsų teritorijoje taip nebus. Tie, kurie taip galvoja – klysta. Kažkas užsimanė – nužudė čečėną ... Taip nebus“, – aiškino Čečėnijos vadovas posėdyje, skirtame specialiųjų pajėgų veiklos aptarimui.

„Kiekvienas turėtų žinoti, kad Čečėnija – teisinė valstybė“, – teigė jis. „Aš oficialiai jums pareiškiu, kad jei jums nežinant mūsų srityje veiks, nesvarbu, Maskvos ar Stavropolio žmonės – atidenkite į juos ugnį“, – agresyviai kalbėjo R.Kadyrovas.

„Mes neturime teisės vykti ir atlikti operacijų Ingušijoje prieš teroristinius veikėjus. Jei esi šeimininkas savo teritorijoje, tai turi ją ir kontroliuoti“, – sakė jis. Čečėnijos prezidento atstovas spaudai Alvis Karimovas šio situacijos kol kas plačiau nekomentavo.

Nustebęs dėl tokių teiginių buvo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Jo teigimu, tokius pasisakymus jis išgirdo tik iš klausimus uždavinėjusių žurnalistų.

„Aš nemačiau, negirdėjau ir nieko nežinau apie tokius pareiškimus“, – sakė D.Peskovas, visgi pažadėjęs pasidomėti galimu R.Kadyrovo sprendimu.

Skelbiama, jog nuo Stavropolio policijos kulkų žuvo teisėsaugos ieškotas Džambulatas Dadajevas. R.Kadyrovo įsiūtį sukėlė tai, kad Čečėnijos vidaus reikalų ministerija nebuvo informuota apie šią Stavropolio pareigūnų vykdytą operaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius